breaking news Νέο

Άκαρπη η συνάντηση της ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας

Άκαρπη η συνάντηση της ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας

Η συνάντηση που επεδίωξε να έχει η ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και πέτυχε την περασμένη Πέμπτη, θέτοντας, ανάμεσα στ΄ άλλα, τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων εν μέσω κορονοϊού, αλλά και τις απουσίες των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί η κ. Κεραμέως υπήρξε άκαμπτη, μιας και δεν δέχθηκε τίποτα. Ούτε αραίωση μαθητών στις τάξεις, ούτε απόσυρση της εγκυκλίου για συμπτύξεις τάξεων, ούτε αξιοποίηση κενών χώρων, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως είπε και ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο αίτημα των εκπαιδευτικών να μην ισχύσει η τιμωρητική εγκύκλιος για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, με απαγόρευση παρακολούθησης και απουσία στους «καταληψίες», τους οποίους και θα καταδίδουν οι καθηγητές.

Παραπέμποντας για πολλοστή φορά στα όσα λένε οι ειδικοί και επαναλαμβάνουν τα όσα λέει η ίδια συχνά για τη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», η κ. Κεραμέως είπε κατηγορηματικά πως το πρόβλημα δεν είναι οι αποστάσεις, αλλά η σωστή χρήση της μάσκας και των αντισηπτικών.

Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς όλους τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές, για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου και πως «αν δεν ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη ευθύνη της μη ανάδειξης αιρετών».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής