breaking news Νέο

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας : Όλοι στη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας : Όλοι στη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ως εκπαιδευτικοί, κομμάτι των εργαζόμενων της χώρας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα αντιλαϊκή επίθεση. Μηχανοδηγός στον οδοστρωτήρα κατεδάφισης των δικαιωμάτων και των ζωών μας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, ορθώνει απροκάλυπτα κράτος βίας και καταστολής, ψηφίζει και εφαρμόζει νέα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα στις πλάτες εργαζόμενων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας φορτώνουν στις πλάτες μας ασήκωτα βάρη, συνέχεια των δέκα και πλέον χρόνων καπιταλιστικής κρίσης και Μνημονίων.

Η πολιτική της κυβέρνησης μοιράζει απλόχερα άφθονο χρήμα και εξουσία στο κεφάλαιο επιφυλάσσοντας για το λαό σκοτεινές ημέρες φτώχειας και ανεργίας ανάλογης με τα μνημονιακά χρόνια. Σε περίοδο επέλασης του κορονοϊού το Δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται εγκαταλειμμένο, διαλυμένο εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αντί για ανάπτυξη, για προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, για αύξηση κλινών ΜΕΘ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ενισχύσει με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες επιχειρηματίες της Υγείας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να θησαυρίσουν από τα τεστ που όλοι μας καλούμαστε να πληρώσουμε από το λεηλατημένο εισόδημά μας. Συνεχίζουν αμείωτα την υφαρπαγή του λαϊκού εισοδήματος, βαθαίνουν και επεκτείνουν την ελαστική και ευέλικτη εργασία, προωθούν τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

 Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση παρά με καταιγισμούς νομοθετημάτων και Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όπου και επιχειρούν να ξεμπερδέψουν οριστικά με τις λαϊκές διεκδικήσεις. Είναι ολοφάνερο ακόμα και στον πιο καλόπιστο ότι προετοιμάζουν  έναν νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, έναν ακόμη σκληρότερο εργασιακό Μεσαίωνα. Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν; Για τους εργαζόμενους η εργασιακή έρημος και για το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, ακόμη μεγαλύτερα, αμύθητα κέρδη!

Ένα μήνα έπειτα από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, με δεδομένη την χρόνια μεθόδευση απαξίωσης του δημόσιου σχολείου από όλες τις κυβερνήσεις και την υποταγή της εκπαιδευτικής πολιτικής στο νεοφιλελευθερισμό και τις απαιτήσεις της Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, η κατάσταση στα σχολεία γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφήνει ανοχύρωτους μαθητές και εκπαιδευτικούς,  την κοινωνία ολόκληρη.

Αντί να πάρει μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως έπραξαν μια σειρά χώρες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, και να ακούσει τα σωστά και δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της κοινωνίας ολόκληρης για μέχρι 15 μαθητές στις τάξεις, τεστ για όλους, επαρκή μέσα προφύλαξης και υγιεινής, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει ανακαλύψει το “πολυεργαλείο” της κάμερας, της “εξ αποστάσεως” και του “νέου μοντέλου” εκπαιδευτικού τρίμηνης διάρκειας! Προβάλλοντας μια επίπλαστη εικόνα “κανονικότητας” με μόνο μέτρο προφύλαξης την μάσκα. Ένα μήνα μετά τα κενά παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το καθεστώς της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας διαιωνίζεται.

Την ίδια στιγμή, προωθεί όλη την αντιεκπαιδευτική ατζέντα κατ’ εντολή του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. προαναγγέλλοντας άμεσα την ψήφιση και νέων νομοσχεδίων (Τεχνική Εκπαίδευση, στελέχη εκπαίδευσης, αξιολόγηση εκπαιδευτικών , αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ) , που θα συμπληρώνουν τα δεκάδες αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα του καλοκαιριού (νόμος Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, αξιολόγηση, κάμερες στις τάξεις, εξοβελισμός μαθημάτων- ειδικοτήτων κλπ) . Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται , με μειώσεις μισθών 30% – 40%την τελευταία δεκαετία, ενώ ετοιμάζεται νέα επίθεση με την έκθεση Πισσαρίδη στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα με την ψήφιση και νέου νόμου. 

Αντιμετωπίζει ως “εχθρό λαό” τους αγωνιζόμενους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αγωνίζονται για καλύτερη καθημερινότητα και ασφαλέστερο μέλλον με καταστολή, χημικά, ξυλοδαρμούς και διώξεις. Για να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα επιχειρεί να μετατρέψει τους καθηγητές σε “χωροφύλακες”.

Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε όποιον βάζει φρένο στις διεκδικήσεις μας και προσπαθεί να μας φιμώσει.

Στις 15 Οκτώβρη απεργούμε! Βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα, συγκροτημένα, με τα σωματεία μας για να βάλουμε φραγμό στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•    Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

•    Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. Επιπλέον προσλήψεις για να λειτουργήσουν πλήρως και με ασφάλεια τα ολοήμερα.

•    Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

•    Προσλήψεις καθαριστών/τριων. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

∙  Κάτω τα χέρια από το μαθητικό κίνημα. Καμία δίωξη μαθητών.

 

ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ

ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

 Όλες/οι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ώρα 10.30!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής