breaking news Νέο

Με επτά θέματα συνεδρίασε την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Βέροιας

Με επτά θέματα συνεδρίασε την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Βέροιας

Με την προσέλευση όλων των μελών της (Ιορδάνης Κυρατλίδης, Στέργιος Διαμάντης, Γιώργος Ορφανίδης, Δημήτριος Τραπεζανλής, Θεόδωρος Τέτος, Γιώργος Γουλτίδης, Ηλίας Τσιφλίδης, Γιώργος Σοφιανίδης και προεδρεύοντος του Θεόφιλου Κορωνά) πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χθες στις 13.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Βέροιας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν 7 θέματα.

Από αυτά, τα μέλη ομόφωνα έκαναν δεκτή την εισήγηση της ΕΠΖ για «έκδοση διαπιστωτικής πράξης επελθούσης αυτοδίκαιης άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας Ι. Τζίμα σε Ο.Τ. 117 και εξουσιοδότηση Δημάρχου, όπως και έδωσαν θετική γνωμοδότηση για την ανάκληση της ιδιοκτησίας ΚΠ9 ης συντελεσμένης αναγκαστικής απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση τμήματος της Εθνικής οδού Νότιας Περιφερειακής Βέροιας παραλλαγή Νοσοκομείου από ΧΟ 0+000 έως 3+379,21».

 

Συστάσεις

 

Σ' ό,τι αφορά στο 3ο και 4ο θέμα, τα οποία είχαν να κάνουν με την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μουσικών οργάνων του ΑUREL KULLA και προσωρινή αφαίρεση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων του Μάρκου Κακούλη, αποφασίστηκε από τα μέλη της ΕΠΖ να γίνει σύσταση στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών, επειδή ήταν η πρώτη φορά που προβαίνουν σε παραβίαση του επιτρεπομένου ωραρίου.

 

Δίμηνη παράταση

Το 5ο θέμα αφορούσε στην επιβολή διοικητικών μέτρων στη Μαρία Τυριακίδου για λειτουργία παιδότοπου χωρίς άδεια (από τη συζήτηση του οποίου αποχώρησε ο κ. Σοφιανίδης λόγω άλλων υποχρεώσεων που είχε), με τα μέλη της ΕΠΖ να δίνουν 2μηνη παράταση στην προαναφερόμενη, προκειμένου να προβεί - πέραν των άλλων που μερίμνησε να κάνει - στην τακτοποίηση και πολεοδομικών παραβάσεων.

 

Επιβολή προστίμου 10.000Ε!

Το 6ο θέμα είχε να κάνει με την επιβολή διοικητικών μέτρων στο Θεόδωρο Βλάχο για λειτουργία παιδότοπου χωρίς άδεια, όπου (σύμφωνα με το εισηγητικό) αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία (5 υπέρ - 3 κατά) η σφράγιση του παιδότοπου και η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ!

Το δε 7ο και τελευταίο θέμα (από τη συζήτηση του οποίου αποχώρησε ο Ηλίας Τσιφλίδης) αφορούσε στην επιβολή διοικητικών μέτρων στον AUREL KULLA για λειτουργία παιδότοπου χωρίς άδεια, ήτοι επιβολή προστίμου 10.000Ε.

Ωστόσο στην ψηφοφορία το αποτέλεσμα υπήρξε 3 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, όπερ μεθερμηνευόμενο σε αρνητική στάση για την επιβολή του παραπάνω προστίμου.

• Ακόμα, με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Γιώργος Σοφιανίδης ζήτησε να υπάρξει έλεγχος της Δημοτικής Αστυνομίας σε μαγαζιά, τα οποία χωρίς άδεια βγάζουν τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο. «Να μάθουν οι καταστηματάρχες ότι θα ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι, για να σέβονται ότι οι πεζοί είναι χρήστες του πεζοδρομίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής