breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Κορωνοϊός – Γερμανία: Με γάντια και… κουβέρτες οι μαθητές στα σχολεία –Θα ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 20 λεπτά

Ζεστά ρούχα, γάντια και κουβέρτες καλούνται να φέρουν μαζί τους στο σχολείο οι Γερμανοί μαθητές, έτσι ώστε οι αίθουσες να αερίζονται καλά για να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν στους γιατρούς αναφέρουν πως οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται σωστά, ανοίγοντας τα παράθυρα και τις πόρτες κάθε 20 λεπτά, για έως και 5 λεπτά κάθε φορά. Κι αυτά τα μέτρα θα εξακολουθούν να ισχύουν κατά την διάρκεια του χειμώνα, παρά το γεγονός πως οι θερμοκρασίες στην Γερμανία πέφτουν ακόμη και υπό το μηδέν.

Τα περισσότερα μαθήματα στα γερμανικά σχολεία διαρκούν 45 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι οι αίθουσες δεν μπορούν να αερίζονται μόνο μεταξύ των μαθημάτων. Το όριο των 20 λεπτών σημαίνει, επίσης, ότι κάθε μάθημα θα πρέπει να διακόπτεται τουλάχιστον μία φορά.

*****

• Γιατί γέμισε το instagram με γυναίκες που φωτογραφίζονται με ροζ σουτιέν;

Η απάντηση είναι μια. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού και διάσημες αλλά και απλές γυναίκες φωτογραφήθηκαν με ροζ σουτιέν και στη συνέχεια ανέβασαν στο instagram τις φωτογραφίες τους.

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέας γνωστής εταιρίας γυναικείων εσωρούχων η οποία ανακοίνωσε πως από τα έσοδα που θα έχει το μήνα Οκτώβριο θα δώσει το 5% στο αμερικανικό ίδρυμα για την Έρευνα του Γυναικείου Καρκίνου.

Ανακοίνωσε επίσης πως για κάθε φωτογραφία στο instagram με ροζ μαγιό η ετιαρία θα δωρίζει 1 δολάριο στο ίδρυμα. Οι διάσημες που μέχρι στιγμής έχουν ανεβάσει τέτοιες φωτογραφίες είναι  η Kate Hudson, η Dakota Fanning, η Zoe Saldana, , η Michelle Monaghan, η Katy Perry η Nicola Peltz και πολλές άλλες.

*****

• Πεταλούδα-τέρας σε μέγεθος... πουλιού εντοπίστηκε στην περιοχή του Τσερνόμπιλ

Στον προστατευμένο ραδιενεργό-οικολογικό βιότοπο του Τσερνόμπιλ ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα σπάνιο είδος πεταλούδων, οι οποίες έχουν μέγεθος πουλιού.

 Οι επιστήμονες που έχουν την εποπτεία του βιότοπου ανακοίνωσαν το εύρημα τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Η γαλάζια κορδελωτή πεταλούδα Catocala fraxini ήρθε μόνη της στους επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πεταλούδας στην Ουκρανία και στην Ευρώπη.

 Το άνοιγμα (εύρος) των φτερών της μπορεί να φθάνει και 110 mm, είναι διαδεδομένη στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, είναι δραστήρια κατά την διάρκεια της νύχτας και προσελκύεται από το φως.

 Το επιστημονικό τμήμα του προστατευόμενου βιότοπου ανακοίνωσε ότι μόλις σταματήσουν οι βροχές θα την μεταφέρουν στο αγαπημένο της δένδρο που είναι η λεύκα.

*****

• Η πόλη - φάντασμα της Ιαπωνίας που κατοικείται από σκιάχτρα

Αυτό είναι ένα έρημο χωριό, το οποίο κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από δεκάδες κούκλες, που φτιάχτηκαν στη μνήμη των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν εκεί. Αγρότες, ταχυδρόμοι, δάσκαλοι, αστυνομικοί, είναι τώρα στωικοί γείτονες που δημιουργήθηκαν από μία μοναδική και ακούραστη κάτοικο που αρνείται να αφήσει τους ανθρώπους της να ξεχαστούν στη λήθη.

Ένας ταξιδιώτης βρέθηκε να περιπλανιέται σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Ιαπωνίας που o πληθυσμός του αποτελείται από… σκιάχτρα.

Ο 36χρονος Νόρμαν Νακαμούρα ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας μοναδικά και κρυμμένα μέρη αυτής της χώρας.

Στον δρόμο του για το χωριό Ναγκόρο, στην περιοχή Σικόκου, ο Νόρμαν βρέθηκε κάπου, που με μία πρώτη ματιά, φαινόταν σαν μία ήσυχη και πυκνοκατοικημένη κοινότητα.

Ωστόσο, παρατηρώντας προσεκτικότερα, ο ταξιδιώτης συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς ανθρώπους σε ολόκληρο το χωριό, καθώς όλος ο πληθυσμός του αποτελείται από ανατριχιαστικές κούκλες.

Όλοι οι «άνθρωποι» του χωριού δημιουργήθηκαν από την μία και μοναδική κάτοικο, την Τσουκίμι Αγιάνο, στη μνήμη των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν στην ξεχασμένη και έρημη σήμερα κοινότητα.

*****

• “Βαριά καμπάνα” σε Ολυμπιονίκη κολυμβητή επειδή... απάτησε τη σύζυγό του

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση Ντάιγια Σέτο έχει αποκλειστεί για το υπόλοιπο του 2020 από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κολύμβησης. Όχι λόγω επιδόσεων ή αναβολικών, αλλά... εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο 26χρονος τιμωρήθηκε λόγω παραβίασης του προτύπου συμπεριφοράς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής 200 μέτρων και 400 μέτρων παραιτήθηκε από την αρχηγία της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της Ιαπωνίας αφού παραδέχθηκε τη σχέση, θα μπορεί όμως να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021.

 «Νομίζω ότι η απολογία μου είναι να συνεχίσω το κολύμπι, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου, που έχει πληγεί βαθιά από την ανεύθυνη συμπεριφορά μου», είπε ο Σέτο, και συμπλήρωσε «Θα ήθελα να αντιμετωπίσω σοβαρά το κολύμπι και με αποφασιστικότητα να ξεκινήσω εκ νέου, ώστε η οικογένειά μου και όλοι να με αναγνωρίσουν ξανά ως κολυμβητή».

Ο Σέτο κέρδισε ολυμπιακό χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα στο Ρίο πριν από τέσσερα χρόνια.


• Πεταλούδα-τέρας σε μέγεθος... πουλιού εντοπίστηκε στην περιοχή του Τσερνόμπιλ
• Η πόλη - φάντασμα της Ιαπωνίας που κατοικείται από σκιάχτρα
• “Βαριά καμπάνα” σε Ολυμπιονίκη κολυμβητή επειδή... απάτησε τη σύζυγό του
• Γιατί γέμισε το instagram με γυναίκες που φωτογραφίζονται με ροζ σουτιέν;

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής