breaking news Νέο

Ο Φίλιππος υποτάχθηκε στον ΠΑΟΚ (29-32), στο ματς που “έρριξε” την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Χάντμπολ Πρεμιέρ

Ο Φίλιππος υποτάχθηκε στον ΠΑΟΚ (29-32), στο ματς που “έρριξε” την αυλαία  της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Χάντμπολ Πρεμιέρ

Φίλιππε μπορείς! Κι αυτό δεν είναι κάτι που ακούγεται σαν... ένα ωραιο σύνθημα. Αλλά η πραγματικότητα που πρεσβεύει, με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα μεχρι τούδε παιχνίδια που έχει δώσει στην φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος της χάντμπολ πρεμιέρ (ετσι όπως αποφασίστηκε να διεξαχθεί αυτή), στην προσπάθεια του να παρουσιάσει μια αξιόλογη πορεία, μια πορεία εκ διαμέτρου αντίθετη από την περυσινή, που κανείς βέβαια δεν θα θέλει να θυμάται...

Έχοντας απέναντι του αυτή τη φορά αντίπαλο τον επικεφαλής του δευτέρου (βορείου) ομίλου της κατηγορίας, ΠΑΟΚ, στο “άντρο” του (Φιλίππειο), ο Φίλιππος όχι μονο δεν έδειξε σημαδια υποταγής, αλλά απεναντίας, μάλιστα, τον κοίταξε στα μάτια και τον αντιμετώπισε σαν ίσος προς ίσος. Ωστόσο, η εμπειρία των παικτών του “Δικεφάλου του βορρά” και το οτι έδειξαν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για αυτό το ματς “λύγισαν” τον Φίλιππο, ο οποίος και γνωρισε την ήττα με 29-32, στο Κυριακάτικο ματς που “έρριξε” και την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της χάντμπολ πρεμιέρ.

Το σύνολο του Κώστα Τούτση, παρ’ οτι είχε τις ευκαιρίες στο παιχνίδι για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, δεν το πέτυχε τελικά, ντιζαβαντάζ γι’ αυτό υπηρξε το ότι δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί τις περιπτώσεις με παίκτη παραπάνω, σε συνδυασμό με την πολύ καλή επιθετική άμυνα του ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Φίλιππος δέχθηκε πολλά τέρματα, ακόμα και όταν είχε δυο παίκτες παραπάνω. Δηλαδή, το οποιο αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε, “κατάφερε” να το εκμηδενίσει. Κι έτσι δεν είναι δυνατόν να επιζητάς να σου βγει κάτι καλό στο ματς, αλλά το πληρώνεις.

 

Το ματς

Στα της συνάντησης, οι δυο ομάδες βρέθηκαν στο 13΄να βρίσκονται ισόπαλες 7-7. Στην συνέχεια, τα λαθη, τα άστοχα σουτ, αλλα και ο τρόπος επιθετικά να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων μ’ αυτό το παράλληλο παιχνίδι, συν τοις άλλοις και το δεν αξιοποίησε την περίπτωση να παίζει με δύο παικτες παραπάνω, έφεραν τον Φίλιππο πισω στο σκορ, με το 11-16 να επικρατεί στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Φίλιππος μπηκε πιο ζεστά στο ματς και μείωσε σε 15-18 στο 35’. Σ’ αυτό βέβαια, συνετέλεσαν οι κινήσεις του Κώστα Τούτση, με τον Στηβ Παπαδόπουλο να παίρνει θεση αριστερού εξτρεμ, τον Παντελή Κωστακίδη να παίζει Ιντερ και τον Χάρη Μπαλτατζή να πηγαίνει στην θέση του δεξιού εξτρεμ. Με αυτό το σχήμα και τον ουκρανό πορτιέρο Κριούτσκοφ να έχει εξαιρετικές επεμβάσεις (μεταξύ αυτών 4 αποκρούσεις σε πέναλτι) ο Φίλιππος μείωσε περαιτέρω την διαφορά, φερνοντας την στο 23-24 στο 48’ (από 17-22 στο 41’) και το παιχνίδι να αποκτά χαρακτήρα ντέρμπι. Στο 28-29 (57’) ο Π. Κωστακίδης νικηκήθηκε απο τον Αρσιτς σε τετ - α - τετ, με τον Παπαβασίλη να βρίσκει δίκτυα στην ακριβώς επόμενη φάση κάνοντας το 28-30 στο 57.30. Ο παίκτης του Φιλίππου μείωσε σε 29-30 στο 58.25’, με τον Κριούτσκοφ να σταματάει πέναλτι του Σεϊρεκίδη στο 59’, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας έχασαν την επόμενη επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να “τελειώσει” το παιχνίδι, πράγμα που έγινε στο 59.43, όταν ο Στογιάνοβιτς έκανε το 29-31. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αρσιτς στην εκπνοή με γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο σε κενή εστία.

 

Οι καλύτεροι

Εξαιρετικό ματς για τον Φίλιππο έκανε ο Βασίλης Φιλόσογλου με συνεισφορά στην άμυνα και στην επιθεση, με τον Παντελή Κωστακίδη να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση (9 γκολ) συνεπικουρούμενος από τον 40αρη πλεον (!) Στηβ Παπαδόπουλο. Ιδιαίτερη μνεία ασφαλώς θα πρέπει να γίνει και για τον ουκρανό τερματοφύλακα Κριούτσκοφ που στάθηκε σε αρκετές περιπτώσεις φύλακας άγγελος της εστίας του.

Από τον ΠΑΟΚ, ο σκοπιανός πορτιέρο Γκίγκοφ μαζί με τον τοπ σκορερ (9 γκολ) Στογιάνοβιτς περνούν στους ιδιαίτερα διακριθέντες παίκτες του ΠΑΟΚ, ενω πολύτιμη συνεισφορά είχαν και οι Παλάσκας, Σεϊρεκίδης, Μεντουριτς και Παπαβασίλης.

 

Η διαιτησία

Αρκετά καλή κρίνεται η διαιτησία των κ.κ. Λινάρδου - Νικολαϊδη, η οποία μπορούμε να πούμε ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια από το δεύτερο κομμάτι του 1ου ημίχρονου. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο συγκεντρωμένος και πιο έτοιμος κι αυτό φαινόταν και στις προσωπικές μονομαχίες. Προσπάθησα να δώσω ψυχολογία. Αν καταφέρναμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Κάναμε κάποιες αλλαγές. Προσπάθησα να βρω ένα σχήμα να τρέξει πιο γρήγορα τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ άφηνε χώρο. Στο β’ μερος το παιχνίδι είχε άλλη ροη. Κάναμε προσπάθεια μέχρι το τέλος. Δυστυχώς είμασταν άτυχοι στο τετ-α-τετ και δεν πήραμε τα ριμπάουντ. Κάναμε σοβαρή προσπάθεια κόντρα στην πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Τα παιδιά δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν, αλλά πιστεύω ότι με ανάλογη συνέχεια θα τα πάμε καλύτερα» επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το ματς ο τεχνικός του Φιλίππου, Κώστας Τούτσης.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα:

Πεντάλεπτα: 2-4, 5-6, 7-8, 9-12, 10-13, 11-16 (Ημχ), 15-18, 17-22, 20-23, 24-25, 26-28, 29-32

Φίλιππος Βέροιας (Τούτσης): Αρβανιτίδης, Κωστακίδης 9, Φιλόσογλου 4, Μπαλτατζής 2, Κριούτσκοφ, Παπαδόπουλος 4, Κουκουτσίδης 2, Τριανταφυλλίδης 3, Στανκίδης, Ρίζος, Καλλιαρίδης, Παπαγιάννης, Τακαφίκας, Σόφρανατς 4, Μούγιτς 1, Καραγιοβάνης

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκίγκοφ, Άρσιτς 1, Παπαβασίλης 3, Νικολαϊδης 1, Γιορανίδης, Παλάσκας 6, Τσαναξίδης 1, Μέντουριτς 3, Λιάπης 3, Αποστόλου 1, Κυριακίδης, Στογιάνοβιτς 9, Σεϊρεκίδης 4, Καραγκιοζόπουλος 1, Τζωρτζίνης, Καβουσανάκης

Διαιτητές: Λινάρδος / Νικολαΐδης Δίλεπτα: 7/9 Πέναλτι: 4/5 – 3/5

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής