breaking news Νέο

Εξαιρετικό το κείμενο του δημάρχου Νάουσας για τις τρεις βασικές αρχές της Ευρώπης

Εξαιρετικό το κείμενο του δημάρχου Νάουσας για τις τρεις βασικές αρχές της Ευρώπης

Μόνο φρίκη μπορώ να αισθανθώ για τη δολοφονία του 47χρονου Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί δια αποκεφαλισμού. Ο 18χρονος δράστης πρόλαβε και ανέβασε στο twitter τη φωτογραφία του θύματος με την ακόλουθη δήλωση. «Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού,... προς τον (πρόεδρο Εμανουέλ) Μακρόν, αρχηγό των απίστων, εκτέλεσα έναν από τα κυνηγόσκυλά σου που τόλμησαν να υποτιμήσουν τον (Προφήτη) Μωάμεθ».
Ο πρόεδρος Μακρόν μίλησε για ακόμα ένα θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Λοιπόν, για να συνεννοηθούμε. Σε αυτή την Ήπειρο που ονομάζεται Ευρώπη, έχουμε πολλές διαφορές, διαφωνούμε σε πολλά, άλλα μοιραζόμαστε τρεις βασικές κοινές αρχές.
Αυτό που μας δίδαξε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία που δώρισε τις αρχές της δημοκρατίας, του πολιτεύματος, της γέννησης των επιστημών.
Το χριστιανισμό, που μας δίδαξε την αγάπη, τη συγχώρεση, την ισότητα.
Το Διαφωτισμό, βυζαντινό και ευρωπαϊκό που μας δίδαξε την ελευθερία της γνώμης, το σεβασμό προς όλους, την ανάπτυξη των επιστημών, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.
Το μίγμα αυτών των τριών σπουδαίων συστατικών είναι η Ευρώπη.
Και θα πρέπει να το προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Γιατί όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν η ιστορία δεν προχωρά μόνο μπροστά. Μερικές φορές κάνει και πίσω.
Φτάνει πια!!!»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής