breaking news Νέο

Οι Τούρκοι κι εμείς - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Οι Τούρκοι κι εμείς - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Αν και ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προειδοποίησαν τον Ερντογάν να μην προχωρήσει στην επιχειρησιακή ενεργοποίηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S400, ο «Σουλτάνος» δεν την έλαβε υπόψιν και το έκανε πράξη στη Μαύρη Θάλασσα. Κίνηση η οποία έχει εξοργίσει τις ΗΠΑ, που έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να δώσουν στην Ελλάδα έναν αριθμό αεροσκαφών F35 (κομμάτια των οποίων, σημειωτέον, κατασκευάζονται στην Τουρκία και αποστέλλονται στις ΗΠΑ για συναρμολόγηση!), η οποία μαζί με τα παραγγελθέντα γαλλικά μαχητικά RAFALE, σκοπεύει επίσης να πάρει και πυραύλους ΠΑΪΤ από το Ισραήλ, αλλά και να εφοδιασθεί με drones! Κι όλα αυτά, γιατί μετά από μια 10ετία μνημονίων, δεν δόθηκαν χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και τώρα μπροστά στις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, σπεύδουμε να πάρουμε κι εκείνο και το άλλο. Αλλά με τι παραδάκι; Προφανώς με χρήματα που θα κάνουν το χρέος της χώρας εμπροσθοβαρές. Την ίδια στιγμή που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι έχουμε και κάτι S300 παρκαρισμένους στην Κρήτη, τους οποίους κάλλιστα θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε στη Χίο. Μία κίνηση που θα έκανε τους Τούρκους να καταλάβουν πως η Ελλάδα δεν μένει σε πολιτικές κατευνασμού και υποχωρητικότητας, αλλά αντιμετωπίζει με άλλο πνεύμα τις απειλές, τους τσαμπουκάδες στο Αιγαίο, την αισχρή προπαγάνδα και τα ατελείωτα ψέματα σε βάρος της χώρας μας. Μια κίνηση που θα αποτελούσε σθεναρή απάντηση και συγχρόνως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας της Ελλάδας στη γείτονα.

Και, βέβαια, δεν είναι μόνο το να κάνει η χώρα μας μια κίνηση σαν και αυτή που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και μια άλλη: το να ξαναβάλει στο πρόγραμμα την παραγωγή πολεμικού υλικού και την πώλησή του σε ξένες χώρες, όπως συνέβαινε με την ΠΥΡΚΑΛ. Μια ΠΥΡΚΑΛ που κατασκεύαζε λεωφορεία, αλλά και άρματα μάχης και εμείς πήγαμε και την πουλήσαμε στο Ισραήλ, το οποίο και εξετίμησε απείρως τη δουλειά που γινόταν σ' αυτήν!

Ένα γεγονός το οποίο όμως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Τουρκία και προχώρησε στη δική της παραγωγή πολεμικού υλικού, το οποίο και πουλά σε μουσουλμανικές χώρες, με τα ποσά που αποκομίζει να αντιπροσωπεύουν το 1,8% του ΑΕΠ της χώρας της! Οι Τούρκοι λοιπόν, εκτός από τυφέκια, πολυβόλα, φτιάχνουν ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, φτιάχνουν επίσης διαφόρων ειδών πυραύλους και έχουν αναπτύξει και οπλισμένα drones. Τα Bayraktar TB2, δηλαδή «Σημαιοφόρος», έχουν μικρό ίχνος, άρα είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα από τα ραντάρ, φέρουν δύο κατευθυνόμενα βλήματα και τα κατευθύνει κάποιος μ' ένα στικάκι στο χέρι και μπροστά σε μια οθόνη, όπου έχει ζωντανή εικόνα του πεδίου από την κάμερα του αεροπλάνου.

Κοινώς, σαν να παίζει βιντεοπαιχνίδι! Οι Τούρκοι τα παράγουν σε μεγάλους αριθμούς, ώστε στέλνοντάς τα μαζικά να προκαλούν κορεσμό της αεράμυνας του εχθρού και όσα μπορούν να χτυπήσουν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα, στοιχεία πυροβολικού, κτιριακές εγκαταστάσεις, συγκεντρώσεις προσωπικού, στόχους επιφανείας. Κι όσο η Τουρκία θα αναπτύσσει μια έντονη δραστηριότητα σ' έναν τέτοιο τομέα και θα αποκομίζει χρήματα, τα οποία μαζί με το πολύ μαύρο χρήμα που έχει (χρυσός, δουλεμπόριο, ρούχα μαϊμού, δουλειές με τζιχαντιστές για λαθρεμπόριο πετρελαίου), ποντάροντας βέβαια, και στα πετροδόλλαρα του Κατάρ, η λίρα της θα κατρακυλά, αλλά η οικονομία της θα αντέχει!! Συγχρόνως τα πλοία της θα σουλατσάρουν στη ΝΑ Μεσόγειο και θα μπαίνουν σε ξένα οικόπεδα για έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου κάτω από την ανοχή των Ευρωπαίων, των ΗΠΑ και της Ρωσίας!

Πολύ δε περισσότερο πιο προκλητική από ποτέ σε βάρος της χώρας μας, η Τουρκία ανακοινώνει ΝΑVTEX για αεροναυτικά γυμνάσια ανοιχτά της Εύβοιας στην επέτειο του «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου και προσπαθεί να σύρει τη χώρα μας εκεί που θέλει. Μάλιστα, όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω Γερμανίας (που, μην ξεχνιόμαστε, έχει 4.000 επιχειρήσεις δικών της συμφερόντων στην Τουρκία, αλλά και 4 εκατ. Τούρκους στο εσωτερικό της, που με την ψήφο τους καθορίζουν καταστάσεις), δεν θα επιβάλλει κυρώσεις. Κι ας λέει (η Ευρωπαϊκή Ένωση) ότι θα επανέλθει το Δεκέμβριο. Η Τουρκία θα κάνει αυτά που κάνει. Κι αν, όπως λέγεται, υπάρχει δέσμευση μέσα στο Δεκέμβριο να γίνει πενταμερής συνάντηση για την Κύπρο (ελληνοκυπριακή πλευρά, τουρκοκυπριακή πλευρά και οι εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), με την Τουρκία να προσέρχεται σ' αυτήν και να εμφανίζεται... ήρεμη για ένα διάστημα, τότε ποιός θα της επιβάλλει κυρώσεις; Κι απ' ό,τι φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος παίζει με τις Βρυξέλλες. Τι παίζει; Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Και εν προκειμένω «γάτα» είναι η Τουρκία και «ποντίκι» η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής