breaking news Νέο

Σηκώνει (και πάλι) ανάστημα ο Φίλιππος!

Σηκώνει (και πάλι) ανάστημα ο Φίλιππος!

Η πανδημία άλλαξε τα πάντα στον κόσμο και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό. Ειδικά και το μπάσκετ που διεξάγεται σε κλειστους χώρους. Υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες καλείται τώρα ο Φίλιππος να δώσει το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Πανερυθραίκό εκτός έδρας την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ενω την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με το Ψυχικό στη Βέροια. Ενδιάμεσα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου υπάρχει η κανονική ροή του πρωταθληματος της Α2 Ανδρών, με τον Φίλιππο να υποδέχεται στο “Δημήτριος Βικέλας” τον Αμύντα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ολα αυτά, βέβαια, μέσα στις προσεχείς ημέρες γιατί επί του παρόντος προέχει η αναμέτρηση με τον ΓΣ Αμμαρουσίου εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο, η οποια έχει να κανει με την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι δε προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον “ερυθρόλευκο” σύλλογο της Βέροιας έγιναν με την παρουσία μόνο παικτών που ήταν “καθαροί” από covid-19, ενω το ευχάριστο είναι πως απο δω και πέρα στις προπονήσεις θα δύναται να πάρουν μέρος και οι παίκτες οι οποιοι το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Και τούτο γιατί οι παίκτες αυτοί, πέρα από το ότι παρέμειναν - όπως υποχρεούνται βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου - σε κατ’ οικον περιορισμό (καραντίνα) επί ένα 14ημερο, δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιου τις τελευταίες τρεις μέρες και ούτε λαμβάνουν αντιπυρετικό χάπι, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΟΚ. Οπότε λοιπόν, οι παίκτες αυτοί τίθενται πλεον στην διάθεση του Χρήστου Μπλατσιώτη και ουσιατικά λυνοντας του τα χέρια, στην προσπάθειά του να τους έχει όλους κοντά του, τόσο υγιείς όσο και στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Αν μπορεί και πάλι να λεχθεί κάτι τέτοιο σε αγωνιστικό επίπεδο, όταν προκαλείται μία αναστάτωση στις τάξεις της ομάδας. Με επίπτωση (πάνω απ’ όλα) στην υγεία των παικτών και (σε δεύτερη μοίρα) στην αγωνιστική κατάστασή τους, εξαιτίας του covid-19. Εν κατακλείδι, το ζήτημα τώρα είναι πως ο Χρήστος Μπλατσιώτης θα μπορέσει να σχηματίσει και πάλι τη 12αδα, για να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει να βγάλει η ομάδα και να μπει σε μια κανονικότητα.

 

Ο κορονοϊός χτυπάει την Euroleague

Την ίδια στιγμή που (για να ξεφύγουμε από τα του Φιλίππου) το χτύπημα του κορονοϊού στην Ευρωλίγκα έχει επιφέρει μεγαλύτερους κραδασμούς σ’ οτι αφορά την διεξαγωγή παιχνιδιών.

Εξ ου και το ότι τρεις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη οδεύουν σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Αιτία είναι το γεγονός ότι τρεις ομάδες εξέφρασαν αδυναμία να σχηματίσουν την απαιτούμενη οκτάδα παικτών για να αγωνισθούν στις αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι της Ζενιτ με την Αρμάνι Μιλάνο, όπως και αυτά της Αλμπα Βερολίνου με την Μπασκόνια και της Ανατολού Εφες με την Βιλερμπάν δεν θα διεξαχθούν το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου, καθώς τόσο η Ζενίτ οσο και η Αλμπα και η Βιλερμπάν ταλαιπωρούνται απο τον κορονοϊό και δεν ήταν σε θέση να σχηματίσουν ομάδες για να αγωνισθούν στα παιχνίδια αυτά. Ετσι, η ευρωλίγκα θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για τις νέες ημερομηνίες των αγώνων, ενω να  τονίσουμε πως πλεον δεν υφίσταται ο κανονισμός του 0-20 για όποια ομάδα δεν αγωνισθεί σε αγώνα της regular season.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής