breaking news Νέο

«Λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ – «Αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις»

«Λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ – «Αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις»

Στις 4.22 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε τελικά ο «λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από ένα διήμερο έντονων διαβουλεύσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της περιόδου 2022-2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν η νέα ΚΑΠ να εξυπηρετεί τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τελικό κείμενο συμπεριελήφθη επίσης και η εξαίρεση των μικροκαλλιεργητών από τις υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές απαιτήσεις που θέτει η Ένωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα τα κράτη-μέλη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορά ιδιαιτέρως τη χώρα μας λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές από το ΥΠΑΑΤ, «οι θέσεις που έθεσε η χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έγιναν αποδεκτές από την Ένωση».

Τέλος, η διαπραγμάτευση των τελικών προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής