breaking news Νέο

Γιώργος Γουλτίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»

Γιώργος Γουλτίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε την Τετάρτη 21/10 ο Γιώργος Γουλτίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ».

Στην αρχή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» (με αφορμή τα όσα του είχαν προσάψει για την κοινή τους παρουσία στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βεργίνα), τα χαρακτήρισε ως «έντεχνη κατηγορία», ενώ τόνισε ότι θεωρεί τη «Χ.Α ως ναζιστικό μόρφωμα, στρατιωτικοποιημένο», καθώς και ότι «συμφωνεί με την απόφαση του Δικαστηρίου».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ένα χρόνο της Δημοτικής Αρχής, υπογράμμισε με νόημα ότι «αυτή έχει συνέχεια 6 χρόνια τώρα».

Άσκησε κριτική στο γεγονός ότι εδώ και 7 μήνες οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, υποστηρίζοντας ότι  έτσι «κάποιοι βολεύονται» και επανέλαβε την πρότασή της παράταξής του για αξιοποίηση των χώρων που υπάρχουν για συνεδριάσεις δια ζώσης, τονίζοντας μάλιστα «η επόμενη συνεδρίαση πρέπει να γίνει ζωντανά».

Αρκετές κριτικές αναφορές έκανε για τη λειτουργία της ΚΕΠΑ, σημειώνοντας με έμφαση ότι η αναβολή των εκδηλώσεων είχε προβλεφτεί και προταθεί από την παράταξή του, ενώ κατηγόρησε και για «μίζερη αντιμετώπιση της πραγματικότητας» από μέρους της. Επανέλαβε μάλιστα την πρότασή του «Για Εύηχη Πόλη για κάθε γειτονιά» και όχι απλά πραγματοποίησή της μέσω του καλέσματος μεγάλων σχημάτων. Παραδέχτηκε όμως ότι «μετά από τόσες προσπάθειες, επιτέλους κάλεσαν τοπικά σχήματα για εκδηλώσεις». Άσκησε κριτική στη «Γιορτή Κάστανου», ιδιαίτερα στο κομμάτι της κλήσης «εμψυχωτών» έναντι αμοιβής για τη διοργάνωσή της, ενώ «θα  μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα τμήματα της ΚΕΠΑ δωρεάν».

Επίσης αναφέρθηκε στη διοργάνωση από την ΚΕΠΑ Drive in cinema, σημειώνοντας ότι «ξόδεψαν 6.500 ευρώ για 50 θεατές, θέτοντας σε κίνδυνο το μοναδικό δικό μας κινηματογράφο. Ενώ υπήρχε πρόταση από μέρους του κινηματογράφου 2.000 εισιτηρίων με 2 ευρώ και διάθεσή τους στους οικονομικά αδύναμους»

Για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των Ριζωμάτων με το Κτηματολόγιο χαρακτήρισε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής ως «επανάσταση άνευ αντιπάλου» και το Δήμαρχο ως «παρασυρμένο» και υπογράμμισε : «Δεν μελέτησε και μιλούσε για ένα δίμηνο για το δάσος, ενώ το ζήτημα αφορούσε το αγρόκτημα. Εμείς βρήκαμε έγραφα του Δημοσίου, που δικαιώνουν τους κατοίκους που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και να δικαιωθούν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της χρήσης υδάτων (από τη ΔΕΥΑΒ) για την παραγωγή ενέργειας, θέμα που απασχόλησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς να εκφράσει την αντίθεσή του γενικά σε μία τέτοια προοπτική, σημείωσε το ναι του στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά «σε συγκεκριμένη βάση και όρους». Σημείωσε ότι «ο επενδυτής είναι λογικό να θέλει να κερδίσει», όμως αναφέρθηκε και σε ζητήματα στοιχείων της σχετικής εισήγησης, «υποστηρίζοντας ότι δεν τη διάβασε ούτε ο δήμαρχος, ούτε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ουσιαστικά». Τόνισε μάλιστα ότι το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου «γνωματεύει ότι είναι δυνατή η παραχώρηση του δικαιώματος εφ’ όσον δεν ακυρώνεται ουσιωδώς η κοινοχρησία, αλλά με την τήρηση της διαδικασίας δημοπράτησης». Υποστήριξε ότι τα κέρδη του Δήμου – που αντιστοιχούν στο 3%- θα είναι ελάχιστα κατά έτος, δηλαδή 4.170 ευρώ για Ράχη και 4.530 ευρώ στα Ασώματα, ενώ ο ιδιώτης θα εισπράττει 280.00 ευρώ. Σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθεί επιτροπή, για να ξαναδεί το όλο ζήτημα στην κατεύθυνση της αναπροσαρμογής του μισθώματος, τονίζοντας ότι «οι αναπροσαρμογές του μισθώματος θα καθοριστούν στην οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης της λυμματολάσπης της ΔΕΥΑΒ από ιδιώτη τη χαρακτήρισε ως «κορωνίδα της κακοδιαχείρισης» και υπογράμμισε ότι η σχετική «πρωτοπόρα, όπως λέγεται, μέθοδος με μικροοργανισμούς, δεν είναι πιστοποιημένη».

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά τόνισε ότι αυτή έγινε «όχι σε προγραμματική και πολιτική βάση, αλλά για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων και την κατανομή θέσεων». Μάλιστα αναρωτήθηκε αν τελικά η Ν.Δ πολιτικά στηρίζει τον Κ. Βοργιαζίδη, μιας και η Γ. Μπατσαρά ήταν η επίσημη υποψήφιά της για το Δήμο. Υπογράμμισε μάλιστα στο ερώτημα αν θα τους πρότεινε ο δήμαρχος να συνδιοικήσουν τι θα έκαναν, ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις, αλλά η σύγκλιση σε πολιτικές και προγραμματικές θέσεις» Επίσης σημείωσε ότι ως παράταξη «δεν αποφασίζει μόνος του ο επικεφαλής, αλλά όλοι μας συναποφασίζουμε», καθώς και έδωσε την είδηση ότι το Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί απολογιστική συνέντευξη του συνδυασμού σε «αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή που έχει χρόνια να πραγματοποιήσει ανοικτή απολογιστική εκδήλωση». Τέλος τόνισε ότι ως παράταξη ετοιμάζονται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας μάλιστα «ότι θα τις κερδίσουμε, γιατί είμαστε και πιο έτοιμοι απ’ όλους τους άλλους».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής