breaking news Νέο

Θ. Κορωνάς : «Πολλοί Δήμοι κατέβασαν ρολά και δεν έκαναν τίποτα φέτος το καλοκαίρι, εμείς κάναμε τόσα πολλά...»

Θ. Κορωνάς : «Πολλοί Δήμοι κατέβασαν ρολά και δεν έκαναν τίποτα φέτος το καλοκαίρι, εμείς κάναμε τόσα πολλά...»

Αν μη τι άλλο, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, έχοντας και στο πλευρό του το... alter ego του, την υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, είχε κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος από τον απολογισμό των θερινών εκδηλώσεων, στον οποίο προέβη χθες το μεσημέρι, ενώπιον των εκπροσώπων του τύπου.

«Πολλοί Δήμοι κατέβασαν ρολά και δεν έκαναν τίποτα φέτος το καλοκαίρι, εμείς κάναμε τόσα πολλά...», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάς, επισημαίνοντας συνάμα ότι «παρά την περίεργη κατάσταση λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κόσμου».

Αναφερόμενος κατόπιν σ' όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, μία προς μία, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ έβαλε πρώτη στην αναφορά του το «Μουσικό Περίπτερο». Για το οποίο, όπως τόνισε, «έκλεψε την παράσταση, δίνοντας 20 παραστάσεις στη Βέροια, στις οποίες και συμμετείχαν 30 νέοι», αξιολογώντας συν τοις άλλοις την εν λόγω επιλογή ως παρακαταθήκη στην ΚΕΠΑ.

• Ο ίδιος έκρινε επιτυχημένες και τις συναυλίες με τρίο Δούτση, Σκηπιτάρης, Σαρακατσιάνος που δόθηκαν σε Βέροια, Μακροχώρι και Ριζώματα, ενώ αναφερόμενος στη γιορτή κάστανου, τόνισε πως υπήρξε ένας συνδυασμός της γιορτής στο Κωστοχώρι και της συναυλίας του "Μουσικού Περιπτέρου", που στόχο, όπως σημείωσε, «είχε να προβάλλει ένα τοπικό προϊόν».

• Στην αναφορά του, δε, για το Drive in, ο κ. Κορωνάς επεσήμανε πως έγιναν προβολές επί ένα τετραήμερο, στο οποίο και προβλήθηκαν 8 ταινίες, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει συγχρόνως πως «η δράση ήταν ασφαλής και δεν ανταγωνίστηκε κανέναν. Γι' αυτό και έγινε 8 χιλιόμετρα μακριά από τη Βέροια. Κόπηκαν 300 εισιτήρια, τα οποία και κάλυψαν το 1/3 των εξόδων». Πολύ δε περισσότερο, όπως υπογράμμισε ο κ. Κορωνάς, «οι προβολές αυτές δεν είχαν στόχο το κέρδος, γι' αυτό και συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο».

• Μάλιστα, ο ίδιος έκανε γνωστό πως η ΚΕΠΑ θα κάνει μια προσπάθεια για την αναβίωση της Κινηματογραφικής Λέσχης. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην ΚΕΠΑ, οι οποίοι και θα τύχουν της στήριξής της με τη διάθεση χώρου και υλικού.

Αναλυτικά ο μίνι απολογισμός ανοιχτών δράσεων ΚΕΠΑ – χρονική περίοδος Aύγουστος – Οκτώβριος 2020 έχει ως εξής:

 

Δράση : Κινητό Μουσικό περίπτερο ΚΕΠΑ

 

 Η μουσική πήρε  τους δρόμους , κυριολεκτικά  ! Πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) συναυλίες με ελεύθερη είσοδο .

Συμμετείχαν 30  νέοι (στο σύνολό τους ) καλλιτέχνες.

 

Το κινητό περίπτερο στάθμευσε σε οχτώ ( 8) διαφορετικά σημεία, από τα όμορφα Παπάκια έως τις οδούς Εληάς και Μητροπόλεως και σε διάφορα σημεία του Εμπορικού πεζόδρομου .

 

Μία νέα πρωτοβουλία  της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας που  σκοπό είχε να   προβάλλει νέα μουσικά  ταλέντα ....η ΚΕΠΑ προσκάλεσε  τον  κόσμο  να επισκεφθεί την αγορά της πόλης μας , με την υπόσχεση  το περιφερόμενο περίπτερο να σκορπίσει  νότες δροσιάς και χαράς  , οι οποίοι  μας έφεραν κοντά  στις μουσικές όλης της Γης..

_________________________________________________

Drive In CINEMA κεπα

 

Προβλήθηκαν οχτώ 8 ταινίες με μόλις 5€ είσοδο ανά αυτοκίνητο

 

Διατέθηκαν 300 εισιτήρια εισόδου  σε 4 μέρες

Διακόσια ενενήντα (290) εισιτήρια  επί πληρωμή και 10 ατέλειες για το Εσπερινό Λύκειο Βέροιας

 

Οι ομάδες που προσκλήθηκαν - συμμετείχαν

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν.Ημαθίας «Αγ.Παρθένιος»

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Δήμου Βέροιας

Πρωτοβουλία για το παιδί

Παιδιά της Άνοιξής

ΚεΜΑΕΔ

Κοινότητα Αγ.Μαρίνας

Σύλλογος Τριλόφου

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Σύλλογος Ριζωμάτων

Σύλλογος Βεργίνας

____________________________________________________

Μουσικές Γειτονιές ΚΕΠΑ

Τέσσερις (4)  συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στις δημοτικές κοινότητες

Μακροχώριου , Ριζώματων ,  στο Πανόραμα Βέροιας , και στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών .

________________________________________________________

Βέροια Εύηχη πόλη

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο την οποία παρακολούθησαν 850 συμπολίτες μας  ΔΩΡΕΑΝ και η οποία επιδοτήθηκε εξ ‘ ολοκλήρου  από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

Γιορτή Κάστανου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωστοχωρίου

 

Δύο ( 2)  συναυλίες μέσα από το μουσικό μας περίπτερο, Κάστανα από τις « Κόκκινες Μύτες», μια μικρή αλλά υπέροχη γιορτή…

 

______________________________________________

Τέλος, η ΚΕΠΑ ευχαριστεί και δημόσια για τη συμπαράστασή τους, τους κυρίους : Γιαννακάκη Χρήστο, Θυμιόπουλο Απόστολο, Σιδηροπούλου Κική, Μυρτώ Μπέτζιου, Θεοδοσίου Χρήστο, Αφούς Κουτόβα, Αλέξη Μαυρίδη – Βερονίκη Καραγιαννίδου, Αφούς Μεϊμαρίδη, Ζάκη Κόλβατζη, Γιάννη Ιωαννίδη.

 

-Του Παύλου Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής