breaking news Νέο

Μιχάλης Χαλκίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας : "Μπαίνω μπροστά, για μια νέα αρχή στο Δήμο"

Μιχάλης Χαλκίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας :

Comeback για το Μιχάλη Χαλκίδη! Ο πρώην κοινοτάρχης και Δήμαρχος Μελίκης και επί σειρά ετών βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ – μετά από μια εθελούσια απουσία και σιγή 5 χρονών από το πολιτικό προσκήνιο – επισημοποίησε την κάθοδό του στις προσεχείς  αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος του 2019, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα), όπου και θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ» της Αλεξάνδρειας.

«Στη μέχρι σήμερα πολιτική παρουσία μου στην Ημαθία, είτε ως αυτοδιοικητικός, είτε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νομού, μιλούσα πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν κρύφτηκα ποτέ κάτω από τα λόγια. Το ίδιο θέλω να κάνω και σήμερα, απευθυνόμενος μέσω των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, στους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Έντιμα, καθαρά και χωρίς πολιτικάντικους χειρισμούς. Το θέμα για το οποίο σας κάλεσα είναι ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ο Δήμος μας. Ο δεύτερος σε πληθυσμό και σε έκταση Δήμος της Ημαθίας  κι ένας από τους τελευταίους σε ανάπτυξη Δήμους όλης της Ελλάδας», ξεκίνησε να αναφέρει ο Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος, στη συνέχεια έκανε λόγο για ασυνέπεια και ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής Αλεξάνδρειας στα πράγματα.

«Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας σήμερα χαρακτηρίζεται από τις λέξεις, ασυνέπεια, ανικανότητα, κατάντια, εγκατάλειψη και πολλούς ακόμη παρόμοιους χαρακτηρισμούς, που αποδίδουν ακριβώς την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι όσοι ζούμε εδώ, σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου, στην πόλη και στα χωριά.

Μια κατάσταση που δεν πάει άλλο κι αυτός είναι ο λόγος που ξεσηκώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, που κινητοποιεί ευρείες αντιδράσεις εναντίον του Δημάρχου προσωπικά, κυρίως, αλλά και εναντίον όλης της Δημοτικής Αρχής, που συμπαρασύρεται από ένα Δήμαρχο πολύ κατώτερο από αυτό που αξίζει η πόλη της Αλεξάνδρειας και ο ευρύτερος Δήμος», τόνισε.

Όπως είπε, «όλες αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν κοινό τόπο. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπα και τρόπο διοίκησης. Και κυρίως πρέπει να προλάβουμε το μέλλον, δρομολογώντας τις εξελίξεις που χρειάζονται και που είναι απαραίτητες.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της αντίδρασης κατά του Δημάρχου, της εναντίον του αμφισβήτησης και κυρίως του ολοένα και μεγαλύτερου αιτήματος για αλλαγή στο Δήμο, έγινα αποδέκτης μιας συλλογικής πρότασης να μπω μπροστά στη συστράτευση όλων, για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας. Είναι μια πρόταση που προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα συμπολιτών, δημιουργεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα και ζητά επειγόντως να ξεκινήσουν οι εξελίξεις αυτής της αλλαγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ανταποκρίνομαι στην πρόταση και στο κάλεσμα των συμπολιτών μου και συστρατεύομαι μαζί τους, μπαίνοντας μπροστά για μια νέα αρχή στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Και στο πλαίσιο αυτό, κάνω κάλεσμα και με τη σειρά μου, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας, να συστρατευθούν μαζί μας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα για αλλαγή αλλά και για απαλλαγή.

Συστρατευόμαστε ξεπερνώντας κομματικές ή τοπικές διακρίσεις. Μας ενώνει η αγάπη για το Δήμο μας κι έχουμε τρόπο, εμπειρία, γνώσεις, γνωριμίες και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, για να ξεπεράσουμε δυσκολίες, για να λειάνουμε αγκυλώσεις».

«Δυστυχώς διαψεύστηκα από τον Π. Γκυρίνη, όπως και τόσοι άλλοι»

Αναφερόμενος ο κ. Χαλκίδης στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, επεσήμανε πως «προσωπικά είμαι από αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητα Γκυρίνη. Πίστεψα και εγώ στο πρόσωπό του. Δυστυχώς διαψεύστηκα, όπως και τόσοι άλλοι», ενώ σ' ό,τι αφορά στον ίδιο, σημείωσε ότι «η μοναδική φιλοδοξία μου είναι να αλλάξουμε το τοπίο, όπως έκανα και όταν εκλέχθηκα Δήμαρχος στη Μελίκη. Εκεί το απέδειξα με έργα και ό,τι είπα, έγινε πράξη. Το ίδιο θα κάνουμε και για το Δήμο Αλεξάνδρειας. Θα τον αλλάξουμε και θα τον φέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας», ξεκαθάρισε δε «το ότι ξεκινάμε σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές δεν σημαίνει ότι θέλουμε να δρομολογήσουμε καταστάσεις διάλυσης στο Δήμο, αν και δεν θέλουν και πολύ να εμφανιστούν, σε σχέση και με τη χαλαρότητα ή την ατμόσφαιρα κατάρρευσης που κυριαρχεί στη Δημοτική Αρχή. Δεν ενθαρρύνουμε Δημοτικούς Συμβούλους σε παραιτήσεις, δεν λειτουργούμε πραξικοπηματικά». Και ολοκλήρωσε λέγοντας : «Ο κόσμος είναι αυτός που ανέβασε τον Παναγιώτη Γκυρίνη στη θέση του Δημάρχου, ο κόσμος είναι που θα τον κατεβάσει. Η Δημιουργική Συμπαράταξη για το Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πλέον γεγονός, η Νέα Αρχή για το Δήμο Αλεξάνδρειας μόλις ξεκίνησε».

Ερωταπαντήσεις

Αμέσως μετά ο κ. Χαλκίδης τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων, από τους οποίους δέχθηκε έναν... καταιγισμό ερωτημάτων, στα οποία και απάντησε σ' όλα με σαφή και ξεκάθαρο λόγο, προβάλλοντας συνάμα και πειστικά παραδείγματα, σε σχέση με την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας του και το τι στοχεύει μ' αυτή.

Ερωτηθείς ο κ. Χαλκίδης για το ότι έρχεται τώρα να βρεθεί αντίπαλος του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, τον οποίο στήριξε στις τελευταίες εκλογές (Μάιος του 2014), είπε πως «δυστυχώς έπεσα έξω στις δυνατότητές του και όχι στην επιλογή του προσώπου του», ενώ στο ερώτημα αν κατεβαίνει ο ίδιος ως ανεξάρτητος, τη στιγμή που ο Παναγιώτης Γκυρίνης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, απάντησε πως θα πράξει το ίδιο, όπως συνέβη στη Μελίκη, και πήρε ποσοστό 75%!! «Η ΝΔ χαίρεται να στηρίζει ανεξάρτητους. Παράδειγμα, ο κ. Σγουρός, ο οποίος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και τον στήριξε η ΝΔ».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω βουλευτής»

Ο πολύπειρος και δυναμικός πολιτικός ρωτήθηκε για το εάν ο κ. Τζιτζικώστας τον πρότεινε για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας ή ο κ. Μητσοτάκης για υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τι θα έπραττε; Ο κ. Χαλκίδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω για βουλευτής», ενώ για υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, αποκάλυψε πως «πριν από 1 χρόνο πράγματι είχα μία συζήτηση με τον κ. Τζιτζικώστα για την περίπτωση αυτή», στην οποία – όπως είπε – του ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

«Το τι θα κάνει ο αδελφός μου αφορά τον ίδιο»

Ερωτώμενος ο κ. Χαλκίδης για το τι πρόκειται να πράξει ο αδελφός του, Ισαάκ Χαλκίδης, ο οποίος είναι μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη στο Δήμο Αλεξάνδρειας, είπε : «Ο αδελφός μου είναι αδελφός μου, άλλο αυτό. Αδελφός μου θα παραμείνει πάντα. Άλλο η πολιτική τοποθέτηση. Το τι θα κάνει ο αδελφός μου αφορά τον ίδιο». Όμως λίγο μετά και σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαλκίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να συστρατευθεί μαζί του, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν υπάρχει μία στο δισεκατομμύριο να είναι στο ψηφοδέλτιό μου ο αδελφός μου. Αλλά και μην είστε σίγουροι για το αν θα κατέβει ο κ. Γκυρίνης». Ενώ τοποθετούμενος πάνω στην πρωτοβουλία του να ανακοινώσει από τώρα την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο της Αλεξάνδρειας, είπε ότι «ο κατήφορος που πήρε ο Δήμος Αλεξάνδρειας, δεν με αφήνει αδιάφορο. Έχω έρθει σε επαφή με κόσμο και πιστεύω ότι θα συστρατευθούν πολλοί στην προσπάθειά μου αυτή. Εγώ δεν θα είμαι εκείνος που θα σαμποτάρει κάποιο καλό έργο του Δημάρχου. Ό,τι εισηγείται ο Δήμαρχος για το καλό του τόπου, θα το στηρίξω».

«Δεν έχουμε ούτε ένα σοβαρό έργο στο Δήμο Αλεξάνδρειας»

Κληθείς ο κ. Χαλκίδης να κρίνει το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη, επεσήμανε γι' αυτόν πως «είχε τις δυνατότητες. Ποτέ δεν τον αμφισβήτησα. Αμφισβήτησα όμως τον τρόπο διοίκησής του. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν. Πολλοί άνθρωποι ευεργετήθηκαν από μένα στο παρελθόν».

Τέλος, ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε – σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη – πως «ο Δήμος Αλεξάνδρειας πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχουμε ούτε ένα σοβαρό έργο. Γενικώς, μπορώ να πω ότι πάρα πολλά δεν πάνε καλά στο Δήμο Αλεξάνδρειας. Εντάλματα ξαναγυρίζουν πίσω και πληρώνονται με δικηγόρους από αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνει καλά».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής