breaking news Νέο

Απύθμενη υποκρισία για τα 12 ναυτικά μίλια

Απύθμενη υποκρισία για τα 12 ναυτικά μίλια

Κοκορομαχία το Σαββατοκύριακο στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με τους δύο να «απογειώνουν» την υποκρισία, την ώρα που έχουν «κορόνα στο κεφάλι» τους τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και τους «επώδυνους συμβιβασμούς», που αυτά προωθούν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η αρχή έγινε με τον υπουργό της κυβέρνησης Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια», φτάνοντας δηλαδή να χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση του δικαιώματος που έχει η χώρα, λίγες μόνο μέρες απ' όταν ο υπουργός Επικρατείας καθόριζε ως «κόκκινη γραμμή» τα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων, δίνοντας επί της ουσίας περιθώρια και άλλοθι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Η τοποθέτηση έδωσε την πάσα στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση, που σημείωσε ότι η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη «αντιβαίνει τον πυρήνα, την καρδιά της εθνικής στρατηγικής, των εθνικών συμφερόντων, των απαράγραπτων εθνικών δικαίων», επιχειρώντας να κρύψει ότι η αμφιλεγόμενη και καιροσκοπική θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. μόνο νότια και ανατολικά της Κρήτης τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, γίνεται στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού παζαριού και κάθε άλλο παρά έρχεται να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

Ακολούθησε ένα γαϊτανάκι τέτοιων δηλώσεων από στελέχη αμφότερων πλευρών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα να λέει χτες, χαρακτηριστικά, ότι «κάποιοι θέλουν να εμφανιστούν βασιλικότεροι του βασιλέως στην παράταξη που προσχώρησαν εσχάτως και διατυπώνουν μαξιμαλιστικές απόψεις ή απόψεις που δεν λαμβάνουν υπόψη ό,τι θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη ένας πολιτικός, πριν προχωρήσει σε μια δημόσια τοποθέτηση», παραπέμποντας εμμέσως στο εν εξελίξει ιμπεριαλιστικό παζάρι με τη «βούλα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπου τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής