breaking news Νέο

Εκπνέει η προθεσμία υπαγωγής στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Εκπνέει η προθεσμία υπαγωγής στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Τρεις μέρες απομένουν πλέον για όσους έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» και να λάβουν κρατική επιχορήγηση, για να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία. Όσοι, λοιπόν, πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμα τις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, για το λόγο ότι η παράταση, την οποία είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, εκπνέει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr) χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από τη φορολογική βάση δεδομένων και τις τράπεζες κι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν για εννέα μήνες κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου (εξυπηρετούμενο δάνειο, μη εξυπηρετούμενο και καταγγελλόμενο).

 

Διαδικασία

Όσο για τη διαδικασία, αυτή είναι απλή: 1. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXIS net. 2. Συμπλήρωση πληροφοριών ποιος είναι ο σύμβουλος - εκπρόσωπος, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία. Αν δεν επιθυμεί κάποιος σύμβουλο - εκπρόσωπο, τότε θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πρώτη του κατοικία του (αν δεν έχει ήδη εντοπιστεί από την πλατφόρμα), να επιβεβαιώσει τον/τη σύζυγο ή/και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του, που διαμένουν στην πρώτη κατοικία του.

Ακόμα, να συμπληρώσει, εάν υπάρχει, ρευστοποιήσιμη περιουσία ( καταθέσεις, ομόλογα κ.λ.π.) στο εξωτερικό και να απαντήσει θετικά στις υπεύθυνες δηλώσεις της πλατφόρμας (περί χορήγησης άρσης απορρήτου, άντλησης στοιχείων, ότι τα στοιχεία είναι ακριβή κ.λ.π.).

Εάν υπάρχει σύζυγος ή/και εξαρτώμενα ενήλικα μέλη ή/και συνοφειλέτης ή/και εγγυητής, τότε θα πρέπει κι αυτοί να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς TAXIS net και να παρέχουν τις ανωτέρω πληροφορίες και υπεύθυνες δηλώσεις.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι έχουν προστατευόμενα μέλη, που δεν διαθέτουν ΑΦΜ (π.χ. ανήλικα τέκνα). Πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν το πεδίο "δεν έχουν υποχρέωση αποβολής Ε1". Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όλοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Ειδικότερα α) να είναι φυσικά πρόσωπα (δηλαδή, άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες - ομόρρυθμοι εταίροι κλπ, με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα), β) να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην πρώτη κατοικία τους, γ) να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό και δ) να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής