breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Χρόνια πολλά, ζήτω το έθνος, ζήτωσαν αι ένοπλαι δυνάμεις, αδέρφια.  Σήμερα θα κάνουμε μια ετεροχρονισμένη, παράλληλη, διαδρομή στην 28η Οκτωβρίου 1940, με γνώμονα την 28η Οκτωβρίου 2020.

 

Διότι μπορεί να πέρασαν 80 χρόνια από το ΟΧΙ, αλλά οι κυβερνήσεις μας χαράσσουν την ίδια ανένδοτη εθνική πολιτική. 

 

Το ζήτημα είναι αν το 1940 ήταν ο Κούλης και του έλεγε η Πατρίτσια Φελτσινέλι, η πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα «Ώστε έχουμε πόλεμο λοιπόν» στα γαλλικά φυσικά, αφού ο Κυριάκος τα έμαθε φαρσί ως πολιτικός πρόσφυγας στο Παρίσι, όταν ήταν βυζανιάρικο μωρό.

 

«Κύριε πρέσβη, η κυβέρνησή μας θα απαντήσει σκληρά, αν παραβιάσετε τις «κόκκινες γραμμές» μας. Θα σας κάψουμε πριν σας ρωτήσουμε γιατί ανεβήκατε στο Καλπάκι, γιατί εμείς δεν μασάμε, έτσι;»

 

Παίρνει φόρα και ο Γκράτσι, και του λέει : «Μα κύριε πρωθυπουργέ, τα στρατεύματά μας βρίσκονται ήδη έξω από το Ντα Κάπο, στο Κολωνάκι».

 

Άναυδος ο Κυριάκος, Κάτσε λέει να πάρω τον κομάντο τον αρχηγό, να τον ρωτήσω πότε πρόλαβε αυτό το κ@λ@παιδο ο Τζιουζέπε Κόντι και έστειλε τη Σκουάντρα Ατζούρα για φιλικό στην Καλογρέζα και δεν με ειδοποίησε. 

 

Χραπ, αρπάζει το κόκκινο τηλέφωνο, που είναι απαραβίαστο, πλην συμμάχων φυσικά που έχουν δικαίωμα όλα να τα ακούνε, και τα χώνει στο στρατηγούκο.

 

«Καλά, δεν με ενημερώνεις για τίποτε; Εγώ σχεδίαζα να πάω ταξίδι με τη Μαρέβα στην πεθερά μου στην Πολωνία και οι Ιταλοί έχουν φτάσει Κολωνάκι. Πότε θα προλάβω να κατέβω Βουκουρεστίου, να της πάρω κανά χρυσαφικό, δώρο»;

Χαμός στο εξάγωνο. «Μα κύριε πρωθυπουργέ, σας είχαμε ενημερώσει από το 2020 και μας είπατε ότι οι κόκκινες γραμμές μας οπισθοχώρησαν από το Καλπάκι, στο Κολωνάκι. Εκεί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Και πείτε αυτή τη σεξοβόμβα την Πατρίτσια, αν της βαστάει, ας τολμήσει να περάσει τις...πλοιάρες της πέρα από τη Σαλαμίνα και να δείτε τι θα πάθει».

 

Φρικάρει ο Κυριάκος. Και τσαααακ, ξυπνάει από τον εφιάλτη που έβλεπε, ανήμερα της εθνικής μας γιορτής. Ναι ρε, εφιάλτη σας περιγράφουμε. Τι νομίσατε; Ότι ο Κυριάκος και η κυβέρνηση δεν έχουν κόκκινες γραμμές τη σήμερον ημέραν;

 

Ας κάνουν πώς περνούν τα έξι μίλια στο Σαρωνικό οι Τούρκοι. Ας τολμήσουν να περάσουν τα έξι μίλια στο Θερμαϊκό. Τους βγάζω ένα εκατομμύριο Ολυμπιακούς και άλλους πεντακόσιες χιλιάδες ΠΑΟΚτζήδες και τους παίρνουμε αμπάριζα μέχρι την Κόκκινη Μηλιά.

 

Και έτσι ξύπνησε ο Κυριάκος, χτύπησε τον καπουτσίνο με κρέμα γάλακτος, σκέτο, έφαγε και τα κρουασάν με μερέντα που του ετοίμασε η Μαρέβα και ετοιμάστηκε για εκδρομή στο Πήλιο, αφού λόγω κορωνοϊού, έχει απαλλαγή για παρελάσεις και άλλα τέτοια «εθνικιστικά».

 

Χρόνια μας πολλά και μακριά από εφιάλτες και Εφιάλτες.


Πατρίτσια Φελτσινέλι
Μητσοτάκης
Ουρούτς Ρέις
Μαρέβα-Μητσοτάκης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής