breaking news Νέο

Football League : Ποσοστό από το στοίχημα οι ομάδες

Football League : Ποσοστό από το στοίχημα οι ομάδες

Ένα πάγιο αίτημα των ελληνικών ομάδων εδώ και χρόνια φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Πρόκειται για τα χρήματα που διεκδικούν από τις στοιχηματικές εταιρίες που χρησιμοποιούν στο κουπόνι τους ελληνικά παιχνίδια ποδοσφαίρου.

Φαίνεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να δοθεί ένα ποσοστό σε όλες τις ΠΑΕ, φυσικά και σε αυτές της Football League, κάτι που αν τελικά επισημοποιηθεί, που είναι και το πιο πιθανό θα δώσει μια σημαντική οικονομική ανάσα, ειδικότερα σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο πλήττεται από τον κορωνοϊό.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ακόμη δεν έχει κλείσει το θέμα, καθώς οι στοιχηματικές εταιρίες διαφωνούν ως προς τον τρόπο διασφάλισης του ποσού που θα δοθεί στις ομάδες. Η κυβέρνηση συγκεκριμένα προτείνει τα χρήματα που θα μοιράζονται στις ΠΑΕ να παρακρατούνται από τα κερδισμένα δελτία των παικτών του Στοιχήματος όλων των στοιχηματικών εταιριών, ενώ οι εταιρίες αντιπροτείνουν την μείωση της δικής τους φορολόγησης από το 35% που είναι σήμερα σε 25-27% και το ποσό που θα προκύψει από την μείωση αυτή να δοθεί στις ομάδες με την μορφή ενίσχυσης.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, της Κυβέρνησης και των Στοιχηματικών Εταιριών συνεχίζονται και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί μια φόρμουλα, που θα ικανοποιεί όλους και ένα πάγιο αίτημα των ΠΑΕ, να εισπράττουν ένα ποσό από το Στοίχημα θα υλοποιηθεί.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο OPEN», υπάρχει ήδη συμφωνία, όσον αφορά το ποσόν που θα εισπράττουν ετησίως οι ΠΑΕ, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί με τις υπογραφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίδη και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η συμφωνία προβλέπει να δίδονται ετησίως σε κάθε ΠΑΕ της Super League 1 από 1,5 εκατ. ευρώ, σε κάθε ΠΑΕ της Super League 2 από 300 χιλιάδες ευρώ και σε κάθε ΠΑΕ της Football League, 225 χιλιάδες ευρώ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής