breaking news Νέο

Καλύτερη αλλά άστοχη η Νάουσα, πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 1-2

Καλύτερη αλλά άστοχη η Νάουσα, πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 1-2

Πρώτη απώλεια βαθμών φέτος της Νάουσας στην έδρα της ύστερα από πέντε παιχνίδια καθως έχασε την Κυριακή το απόγευμα στο ΔΑΚ με 1-2 από τον Ηρακλή. Μία ήττα βέβαια που με βάση την εικόνα του αγώνα και κυρίως τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Η Νάουσα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της με εξαίρεση ένα 20λεπτο, από το 15’ μέχρι το 35’ όταν οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με ένα όμορφο πλην ομως τυχερό γκολ (ο σκορερ Πτηνόπουλος επιχείρησε από πλάγια θέση να βγάλει σέντρα δίχως μάλιστα να έχει φάτσα την εστία με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και να “κρεμάει” τον τερματοφύλακα Γρηγοριάδη που βρίσκονταν στο πρώτο δοκάρι).

Η Νάουσα προσπάθησε να αντιδράσει όμως αυτός που σκόραρε και πάλι ηταν ο Ηρακλής και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού λίγο πριν οι δυο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον Ρόβα.

Με δυο γκολ διαφορά οι φιλοξενουμενοι είχαν ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη.

Όμως στην επανάληψη και με το καλημέρα η Νάουσα κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Κωτσιόπουλου και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το β’ ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Νάουσας που δημιούργησε πέντε κλασικές ευκαιρίες δίχως όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει καμία από αυτές και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Ετσι έμεινε με τις εντυπωσεις τις οποίες κέρδισε με αντίπαλο μια ομάδα που στην πλειοψηφία το ρόστερ της αποτελείται από ποδοσφαιριστές που έχουν σημαντικές παραστάσεις από επαγγελματικά πρωταθλήματα.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Η Νάουσα μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλό της στο παιχνιδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τούφα το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Βοσνιαδης ενω στο αμέσως επόμενο λεπτο ο Ζούρκος και αφού προηγουμένως συνδιάστηκε ωραία με τον Χατζόπουλο έπιασε με καλές προϋποθέσεις το σουτ για να αποκρούσει και πάλι ο τερμαφύλακας του Ηρακλή.

Την πρώτη επικίνδυνη φάση στα καρέ του Γρηγοριάδη οι φιλοξενούμενοι την δημιούργησαν στο 15’ με τον Παπαδόπουλο να πιάνει την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, τον Αθανασιου δίχως όμως να βρει στόχο.

Οι Θεσσαλονικείς που είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, κατάφεραν να παρουν προβάδισμα στο σκορ στο 27’, με τον Πτηνόπουλο που σε πλάγια θέση και δίχως να έχει φάτσα την εστία, πιεζόμενος από τον Περηφανόπουλο, προσπάθησε πανω στην κίνηση να βγάλει σέντρα. Η μπάλα γκέλαρε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να την βρει όπως θα ήθελε ο παίκτης του Ηρακλή και να πάρει μια περίεργη τροχιά να περάσει πάνω από τον Γρηγοριάδη που βρίσκονταν στο πρώτο δοκάρι και να καρφωθεί στην πίσω γωνία. Και τρια λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και ενω οι ποδοσφαιριστές της Νάουσας έψαχναν τα βήματά τους μετά το απροσδόκητο γκολ που δέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Ο Παπαδόπουλος τροφοδότησε ωραία τον Ρόβα και αυτός απέναντι από τον τερματοφύλακα της Νάουσας δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 0-2.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και με το καλημέρα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Τούφας εκτέλεσε ένα φαουλ και ο Κωτσιόπουλος με κεφαλιά νίκησε αυτή τη φορά τον Βοσνιάδη μειώνοντας σε 1-2.

Η συνέχεια ηταν ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος της Νάουσας με αρκετές χαμένες κλασικές ευκαιρίες. Στο 51’ ο νεαρός Κώστας Κωτσιόπουλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε, ομως ο Κυριακίδης πρόλαβε και απομάκρυνε την μπαλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του. Στο 53’ σουτ του νεαρού Παντζαρτζίδη βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βοσνιάδη που λέει και πάλι “όχι”. Στο 59’ η σειρά του Ζούρκου, την σέντρα σουτ του οποίου την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας του Ηρακλή πρόλαβε να αλλάξει πορεία με την μπαλα στη συνέχεια να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στον καταιγισμό των χαμένων ευκαιριών του δευτέρου ημιχρόου της Νάουσας οι Θεσσαλονικείς έχουν να αντιπαρατάξουν μια μόνο καλή στιγμή στο 73’ με τον Αθανασίου που σούταρε η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Νάουσας, άλλαξε πορεία δίχως όμως να ξεγελάσει τον Γρηγοριάδη που την μπλόκαρε.

Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Μούδιος που είχε μπει αλλαγή με 2η κίτρινη κάρτα.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Ανεξάρτητα από την εικόνα και την εξέλιξη του παιχνιδιού η Νάουσα πραγματοποίησε μια ακόμη καλή εμφάνιση δείχνοντας οτι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Από τους παίκτες της καλύτερη απόδοση είχαν οι Ζούρκος, Κωτσιόπουλος, Τούφας και Παντζαρτζίδης, ενω από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Παπαδόπουλος, Κυριακίδης και Ρόβας.

Καλη η διαιτησία του κ. Θεοδωρόπουλου από τη Φλώρινα και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Δημόπουλου και Δράμα από την ίδια Ενωση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΑΟΥΣΑ: Γρηγοριάδης, Ζούρκος, Τούφας, Μουρατίδης, Τζημογιάννης, Γιαννόπουλος (46’ Παντζαρτζίδης), Μουρίκι (84’ Καψάλης), Κυζιρίδης (85’ Νίκου), Κωτσιόπουλος, Χατζόπουλος (77’ Ντινόπουλος), Πεερηφανόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Καραναστάσης, Καστριτσέας, Ρεβιθόπουλος, Κυριακίδης, Αθανασίου Α., Αθανασίου Π., Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (72’ Μούδιος), Ρόβας (85’ Κρυσάλλης), Παπαδόπουλος.

 

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞ. 2-1

Ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας στην κυριολεξία αυτοκτόνησε την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Ραιδεστού χάνοντας από τον ΑΟ Καρδίας με 2-1 σε ένα παιχνίδι στο οποίο αν οι παίκτες του παρουσιάζονταν στοιχειωδώς αποτελεσματικοί θα το καθάριζαν από το πρώτο ημίχρονο στην διαρκεια του οποίου δημιούργησε έξι ευκαιρίες από τις οποίες κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μία στο 19’ με τον Σκλιοπίδη ενω είδαν την μπάλα δυο φορές να σταματάει στα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Το ίδιο καταιγιστικός ήταν ο Φίλιππος και στο πρώτο 15λεπτο του Β’ ημιχρόνου για να κατεβάσει τον διακόπτη στο τελευταίο 30λεπτο και να σβήσουν οι μηχανές με αποτέλεσμα να δεχθεί δυο γκολ και να χάσει τον αγώνα, ενω στο 90’ έχασε και τον Σκλιοπίδη που αποβλήθηκε από τον διαιτητή με απευθείας κόκκινη και θα τον στερηθεί στα επόμενα παιχίδια.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Η ομάδα της Ημαθίας, όπως ηδη αναφέραμε μπήκε πολύ δυνατά στο παινχίδι και μέχρι το 19’ που άνοιξε το σκορ είχε δυο δοκάρια και άλλες τόσες χαμένες ευκαιρίες. Στο 4’ σουτ του Μυλωνά η μπάλα ελάχιστα αουτ. Πλασέ από κοντά του Μπενίσκου απέκρουσε ο Παναγιωτίδης με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι τον Μπενίσκο να μπαίνει στη φάση, όμως στο τσαφ προλαβαίνει και διώχνει ο Βασιλειάδης (9’).

Στο 13’ κορνερ του Σκλιοπίδη η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγιωτίδη.

Στο 19’ ο Φίλιππος ανοίγει το σκορ με τον Σκλιοπίδη στον οποίο έφθασε η μπάλα μετα από αλλεπάληλες κόντρες και από κει στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 43’ η πρώτη και μοναδική καλη στιγμή για τον ΑΟ Καρδίας στο 1ο ημίχρονο με τον Βερνάρδο να κάνει το σουτ και τον Καρακούτση να μπλοκάρει. Το ίδιο δυνατό οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο και κυριαρχούσαν μέχρι το 60’. Στο τελευταίο ημίωρο όπως ήδη αναφέραμε οι ποδοσφαιριστές του Φιλίππου έριξαν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να αναθαρρύσουν να αναλάβουν την υπεροχή και στο 70’ ο Παλιός με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και σαν μα μην έφτανε αυτό στο 83’ έγινε και η πλήρης ανατροπή με γκολ του Γιαννιώτα.

Στο 90’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σκλιοπίδης για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Φίλιππο που παρουσίασε δυο αγωνιστικά πρόσωπα, πολύ καλός στα πρωτα 60λεπτα και κακός στο τελευταίο 30λεπτο διακρίθηκαν οι Σκλιοπίδης, Σκοπελίτης, Αργυρίου, ενω καλύτεροι από τον ΑΟ Καρδίας ήταν οι Μπιμπισίδης, Δημητρόπουλος και Πολύζας.

Καλή η διαιτησία του κ. Μαυρίδη και σωστές οι υποδείξεις των βοηθων του Ταγκαλίδη - Μίλτζη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ: Παναγιωτίδης, Παλιός (57’ Γιαννιώτας), Βασιλειάδης, Μπιμπισίδης, Πολύζας, Βελισάρης (60’ Μάφος), Ξανθόπουλος, Κότζα (22’ λ. τρ. Καρυδόπουλος), Νικολόπουλος, Δημητρόπουλος, Βερνάρδος (64’ Τζελέπης).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Καρακούτσης, Κόλα, Αργυρίου, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Σκλιοπίδης, Δημητρόπουλος (70’ Καρατζάογλου), Μπενίσκος (65’ Ραχήλ), Σκοπελίτης, Μυλωνάς, Αβραμόπουλος (88’ Καμπουλάς).

 

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΡΙΔΑΙΑ 0-1

Το αρνητικό σερί του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων συνεχίστηκε και την περασμένη αγωνιστική καθώς εχασε στο γήπεδό του από τον Αλμωπό Αριδαίας με 0-1. Βέβαια αυτή τη φορά η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της Αλμωπό είχε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, όμως οι παίκτες του στις κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού δεν είχαν την ψυχραιμία που χρειάζονταν για να τις αξιοποιήσουν και επι πλεον έχουν και τρομερά παράπονα από την διαιτησία του κ. Πολυχρονίου από την Καστοριά.

Το παιχνίδι ηταν επεισοδιακό και με πολλές διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις του διαιτητή σχεδόν όλες από την πλευρά των γηπεδούχων ενω είχε και δυο αποβολές. Η πρώτη στο 60’ του Πετκάκη (2η κίτρινη για διαμαρτυρία) και η δεύτερη στο 90’ του Μεντί που δυο λεπτά νωρίτερα (88’) είχε πετύχει το γκολ που έδωσε την νίκη στον Αλμωπό Αριδαίας.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα τα Τρίκαλα είχαν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας όταν κέρδισαν πέναλτι όμως το σουτ του Κίτσα Γ. που ανέλαβε την εκτέλεση του απέκρουσε ο Μένιος.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τα Τρίκαλα που όπως αναφέραμε έχουν παράπονο από τα σφυρίγματα του Καστοριανού διαιτητή Πολυχρονίου ξεχώρισαν οι Κίτσας Π., Ταταρίδης, Ζωγράφος και Κουκουράκης ενω καλύτεροι από τον Αλμωπό ηταν οι Μεντί, Χαρίσης, Πετροφ και ο τερματοφυλακας Μένιος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Συμπεθέρης (85’ Βαφειάδης), Κίτσας Λ., Πετκάκης, Τσουλχάϊ, Ταταρίδης, Κουκουράκης, Ζωγράφος (75’ Ποτουρίδης), Κίτσας Γ., Ζαχαριουδάκης (λ. τρ. 20’ Καπετάνος/ 60’ Τερζής), Παρσόπουλος.

ΑΡΙΔΑΙΑ: Μένιος, Σαμαρόπουλος, Πετροφ, Παπαγεωργίου, Θόρια, Πολύζος, Ελευθεριάδης Λ. (81’ Γκάζι), Χαρίσης, Κιουλζόπουλος (81’ Τσόλκας), Μεντής (78’ Αναστασιάδης), Μέντι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής