breaking news Νέο

Κώστας Σαμανίδης : «Ανοίξαμε τα σύνορα και κλείσαμε τις επιχειρήσεις εστίασης»

Κώστας Σαμανίδης : «Ανοίξαμε τα σύνορα και κλείσαμε τις επιχειρήσεις εστίασης»

 Συνέντευξη με τον Κώστα Σαμανίδη, πρόεδρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Βέροιας, είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Ξεκινώντας σημείωσε ότι «προφανώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρώτη μας προτεραιότητα», σημειώνοντας ότι «ο κλάδος έβαλε πλάτη όλο αυτό το διάστημα». Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ασυνείδητους επαγγελματίες, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους κλάδους. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στοχοποιούμαστε όλοι και να μας εμφανίζουν ως την αιτία, που ξαναφούντωσε η πανδημία».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και τοπικά για τον κλάδο (με 200 επιχειρήσεις και 1.000 εργαζόμενους), σημείωσε ότι οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές συνολικά για την τοπική αγορά-οικονομία. Το ίδιο φυσικά θα συμβεί σε ολόκληρη την Ελλάδα των 85.000 επιχειρήσεων, που απασχολούν 350.000 εργαζόμενους. Το κλείσιμο των καταστημάτων για μία ακόμη φορά εκτίμησε ότι «θα μειώσει ακόμη περισσότερη την αγοραστική κίνηση συνολικά στην πόλη και θα το αισθανθούν όλοι»

Εξέφρασε το παράπονο του κλάδου για την άδικη στοχοποποίησή του, υποστηρίζοντας ότι «δώσαμε δείγματα γραφής», σημειώνοντας παράλληλα τις κυβερνητικές ευθύνες για το αλόγιστο άνοιγμα των συνόρων στο όνομα του τουρισμού, που όμως είχε τεράστιες επιπτώσεις στην αύξηση των κρουσμάτων και σε τοπικό επίπεδο, αναφέροντας τα παραδείγματα των πρώτων μηνών της πανδημίας. «Ανοίξαμε τα σύνορα και κλείσαμε τις επιχειρήσεις εστίασης», υπογράμμισε.

Επίσης υποστήριξε ότι τα όσα γίνονται (με τα λόκνταουν) αποτελούν «στοχευμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου της εστίασης». Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, υποστήριξε  ότι «το να πάνε πίσω οι πληρωμές των υποχρεώσεών μας π.χ στα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία, το να πάρουμε επίδομα 534 ευρώ ή τα περί επιστρεπτέας προκαταβολής, που ουσιαστικά είναι μορφή δανείου, δεν λύνουν τα προβλήματά μας. Η ανάγκη να επιδοτηθεί-επιχορηγηθεί ο κλάδος είναι απόλυτη, γιατί η ζημιά δεν είναι για ένα μήνα».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να προειδοποιήσει για το μέλλον (αγωνιστική αντίδραση του κλάδου),  λέγοντας ότι «θα δούνε οι κυβερνώντες άλλη στάση μετά από μέρους μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής