breaking news Νέο

Ε.Κ. Νάουσας : Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ε.Κ. Νάουσας : Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στην περιοχή μας γνωρίζουμε εδώ και χρόνια από πρώτο χέρι τα καταστροφικά για εμάς αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης για τα κέρδη των βιομηχάνων. Αδιάψευστος μάρτυρας παραμένουν τα δεκάδες κουφάρια εργοστασίων  στην περιοχή μας, όπως και σε όλη τη χώρα. Στην κλωστοϋφαντουργία από τους 4.500 εργαζόμενους έχουν απομείνει μόνο 200. Καταστράφηκαν παραγωγικές δυνατότητες που είχαν αναπτυχθεί με το μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που έχει κυριολεκτικά δημιουργηθεί και κρατηθεί ανοιχτή με το αίμα, τις ζωές των εργατών. Ο κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων περιλαμβάνει 80 νεκρούς εργαζόμενους στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλους από επαγγελματικές ασθένειες και εκατοντάδες σακατεμένους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, να υλοποιήσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή οι εργαζόμενοι και στηρίχθηκαν από πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Αποτελούν απαίτηση φορέων των περιοχών που θα μαραζώσουν από την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της σημερινή και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας «μόνιμων» και εργαζομένων των εργολαβιών
  • Καμία απόλυση. Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι.
  • Να διασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική λειτουργία εργοστασίου και μεταλλείων
  • Να μη σταματήσει η ΛΑΡΚΟ τη λειτουργία της ούτε λεπτό.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ όπως το κάναμε πράξη όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο αγώνας τους για το μεροκάματο, για τη ζωή είναι και δικός μας αγώνας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής