breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Ασύλληπτο! Συρμός του μετρό  “προσγειώνεται” στην… ουρά μιας φάλαινας

Ένας συρμός του μετρό που εκτροχιάστηκε σήμερα κοντά στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, «προσγειώθηκε» από θαύμα πάνω σε ένα γλυπτό, που αναπαριστά την ουρά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, η οποία και το έσωσε από την καταστροφή.

Αντί να συντριβεί στο νερό, πέφτοντας από ύψος 10 μέτρων, το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, το οποίο νωρίτερα είχε χτυπήσει και παρασύρει μια πινακίδα στοπ, ολοκλήρωσε την πορεία του με θεαματικό τρόπο, να κρέμεται στον αέρα, ενώ είχε καταλήξει πάνω στην ουρά μιας μεταλλικής φάλαινας.

Ο οδηγός του μετρό, ο οποίος ήταν ο μόνος επιβάτης, βγήκε σώος και αβλαβής από το ατύχημα, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Σπαϊκενίσε.

Σαν σημάδι της μοίρας, το έργο τέχνης έχει τίτλο «Διασωθείς από την ουρά μιας φάλαινας».

*****

• Έκαναν την “κηδεία” της εστίασης,  με φέρετρο έξω από μεζεδοπωλείο

Σε μία συμβολική διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, προχώρησαν οι υπεύθυνοι γνωστού μεζεδοπωλείου.

Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα που παρέμειναν ανοικτά τα καταστήματα εστίασης, οι υπεύθυνοι του μεζεδοπωλείου “Αρόδου” έβγαλαν... ένα φέρετρο έξω από το μαγαζί, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επικοινωνήσουν το μήνυμα ότι το μέλλον του κλάδου “είναι σκοτεινό”, όπως αναφέρει στο enikos.gr, ο Δημήτρης Καρανικολόπουλος, εκ των υπευθύνων του καταστήματος.

“Πρόκειται για την κηδεία της εστίασης. Τα μέτρα αυτά ήταν το οριστικό τέλος μας”, σημειώνει. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καρανικολόπουλος, “δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα” και αναφέρεται συνολικά στον κλάδο της εστίασης, που υπολειτουργεί από την έναρξη της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο είναι ένα από τα πιο παλιά της περιοχής, απασχολούσε στο παρελθόν 35-40 άτομα. “Όλος αυτός ο κόσμος θα πεινάσει. Το μέλλον είναι σκοτεινό, όλος ο κλάδος ο δικός μας είναι στα τελευταία του”, τονίζει και συμπληρώνει “πόσο να αντέξουμε;”.

Όπως εξηγεί, άνθρωποι όλων των ηλικιών που περνούν έξω από το κατάστημα, τραβούσαν φωτογραφίες και εξέφραζαν τη συμπάθειά τους στους ανθρώπους της εστίασης, που δοκιμάζονται γι’ άλλη μια φορά.

*****

• Απίστευτο: Τον δωροδόκησε για να…  μην φτιάξει το κινητό του

Τύχη – βουνό είχε ένας τεχνικός τηλεφώνων, ο οποίος μέσα σε τηλέφωνο βρήκε ένα παράξενο σημείωμα που του έλεγε να μην το φτιάξει. Μάλιστα, υπήρχε κι ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, για να γίνει πιο θελκτική η πρόταση.

Ωστόσο, ο τεχνικός αποφάσισε να ανεβάσει ένα βίντεο στο TikTok με την παράξενη ανακάλυψή του.

«Ο πελάτης ήρθε νωρίτερα με τη γυναίκα του και μου έδωσαν αυτό το κινητό για να το επισκευάσω» λέει ο τεχνίτης.

«Παρακαλώ, πείτε στη γυναίκα μου ότι το τηλέφωνο δεν φτιάχνεται. Θέλει να ελέγξει το ιστορικό του τηλεφώνου. Αυτά τα 100 δολάρια είναι δικά σου, ευχαριστώ» έγραφε το σημείωμα.

*****

• Κίνα : Πήρε ναρκωτικά και… πετούσε λεφτά από το παράθυρο

Η κινεζική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, αφού σκόρπισε μια «παραδεισένια βροχή από χαρτονομίσματα» σε περαστικούς από το παράθυρο του διαμερίσματός του. Ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μεθαμφεταμίνης.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο 29χρονος άνδρας «δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα», αφού είχε λάβει ναρκωτικά στο σπίτι του, που βρίσκεται στον 30ό όροφο κτιρίου της Τσονγκκίγνκ, στη νοτιοδυτική Κίνα. Τότε, άρχισε να πετά μετρητά από το παράθυρό του στον δρόμο.

Τοπικά ΜΜΕ έγραψαν για την «παραδεισένια βροχή χαρτονομισμάτων από τον ουρανό», ενώ το βίντεο από το περιστατικό της 17ης Οκτωβρίου έχει προβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές.

Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει την κίνηση στο δρόμο να έχει «παγώσει», καθώς δεκάδες πολίτες εγκατέλειπαν τα οχήματά τους ή περπατούσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου, για να πιάσουν τα χρήματα.

Τότε κλήθηκε η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ο άνδρας κρατείται για χρήση ναρκωτικών, γίνεται έρευνα γύρω από το πρόσωπό του και λαμβάνει θεραπεία.

Το 2017, στην ίδια πόλη, μια γυναίκα σταμάτησε την κυκλοφορία πηγαίνοντας στη μέση του δρόμου και πετώντας πίσω της χαρτονομίσματα, με έναν αστυνομικό να την ακολουθεί και να τα μαζεύει. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι πέταξε 16.000 γιουάν (περισσότερα από 2000€), γιατί ήταν σε… κακή διάθεση.

*****

• Ιταλία : Πουλάνε σπίτια για… 1€

Μια γραφική πόλη στη Σικελία, το Σαλέμι, προχωρά σε πωλήσεις ακινήτων σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κατοίκους.

Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, μερικές δεκάδες κτίρια υπό κατάρρευση θα δημοπρατηθούν, με την τιμή εκκίνησης να βρίσκεται στο 1€ – λιγότερο από όσο κοστίζει ένας εσπρέσσο!

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντομένικο Βενούτι, ελπίζει ότι το σχέδιο θα ξαναδώσει ζωή στο Σαλέμι, που εγκαταλείφθηκε το 1968 μετά από έναν τρομερό σεισμό.

«Όλα τα κτίρια ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που επιταχύνει τις πωλήσεις και μειώνει τη γραφειοκρατία», δήλωσε ο Βενούτι στο CNN.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει προχωρήσει σε έργα υποκατάστασης των υποδομών, της ηλεκτροδότησης και του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, εν αναμονή των νέων κατοίκων.

Αντίστοιχα σχέδια έχουν επιστρατευτεί και από άλλες εγκαταλελειμμένες ιταλικές πόλεις στο παρελθόν, που ουσιαστικά χάριζαν τα κατεστραμμένα σπίτια με τον όρο ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα προχωρούσαν σε ανακαινίσεις.

Αν και πολλά από τα σπίτια προς πώληση στο Σαλέμι, που χρονολογούνται στο 1600, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, άλλα βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι επίδοξοι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να στείλουν λεπτομερή σχέδια ανακαίνισης των κτιρίων που τους ενδιαφέρουν, για να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το σχέδιο.


• Έκαναν την “κηδεία” της εστίασης, με φέρετρο έξω από μεζεδοπωλείο
• Απίστευτο: Τον δωροδόκησε για να… μην φτιάξει το κινητό του
• Κίνα : Πήρε ναρκωτικά και… πετούσε λεφτά από το παράθυρο
• Ιταλία : Πουλάνε σπίτια για… 1€

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής