breaking news Νέο

Κορονοϊός: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα

Κορονοϊός: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα

Τα τελευταία νούμερα του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως ο αριθμός των διασωληνωμένων αναγκάζει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δεκτή την εδώ και καιρό εισήγηση των λοιμωξιολόγων για γενικό lockdown στη χώρα. Σήμερα το πρωί, και συγκεκριμένα στις 12:00 ο πρωθυπουργός μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να ανακοινώσουν το lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου και μένει να διευκρινιστεί ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τι θα μείνει ανοιχτό και τι θα κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την πρόταση των λοιμωξιολόγων, η οποία περιλαμβάνει lockdown 15 ημερών και μέτρα στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για τον κορονοϊό σήμερα Πέμπτη στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Τσιόδρα αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους. Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει γενικευμένο lockdown.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 

Κυβερνητικές πηγές: Σήμα συναγερμού λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι' αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

 

Κικίλιας: Προανήγγειλε γενικό lockdown για ένα μήνα

Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο Υπ. Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Υπ. Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

 

«Η χώρα περνάει στο κόκκινο»

Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε και στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω των περιστατικών covid-19 και τον υψηλό αριθμό ατόμων που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η χώρα σιγά σιγά περνάει στο κόκκινο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής