breaking news Νέο

Δύο εβδομάδες πριν την εκλογική διαδικασία. Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Δύο εβδομάδες πριν την εκλογική διαδικασία. Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Μπορεί οι εκλογές της ΕΠΟ το προηγούμενο διάστημα να σήκωσαν σκόνη και να δημιούργησαν αντιπαραθέσεις μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της διοίκησής της, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της UEFA, όμως από την στιγμή που κλείδωσε η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους επικρατεί η απόλυτη ηρεμία.

Προφανώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αντιλήφθηκε ότι είναι επικίνδυνο να παίζει με τη φωτιά, αφού μπορεί να καεί και η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν αστειεύεται σε θέματα αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και οι κυρώσεις, αν επιμένει στις αποφάσεις του, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε εθνικό, αλλά και συλλογική επίπεδο θα ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί, μετά την ΕΠΟ και στο στόχαστρο των ομάδων που αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις, αφού αυτές κυρίως θα αφορούσαν οι κυρώσεις της UEFA, έκανε πίσω και συμβιβάστηκε με μια μικρή σε χρόνο, μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Αντί τον Οκτώβριο που είχε αρχικά προγραμματιστεί η εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ, πήγε στις 23 Νοεμβρίου.

Στην ουσία δεν αλλάζει απολύτως τίποτα αφού η εκλογική διαδικασία παρέμεινε η ίδια, όπως δεν αλλάζουν και οι συσχετισμοί των δύο παρατάξεων, της συμμαχίας Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από τη μία και του Ολυμπιακού από την άλλη.

Στις εκλογές της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, για την ανάδειξη προέδρου, αλλά και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. θα ψηφίσουν οι 53 ενώσεις, οι 14 ΠΑΕ της Super League 1 και ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 και Football League, ο κ. Λεωνίδας Λεοτσάκος.

Αυτοί θα επιλέξουν σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΠΟ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συμμετέχουν και τέσσερις εκπρόσωποι της Super League 1, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2- Football League.

Την παράταξη που θα επικρατήσει στις εκλογές της 23ης Νοεμβρίου, όλοι λίγο- πολύ την γνωρίζουμε. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το όνομα του νέου προέδρου.

Κατά καιρούς βέβαια ακούστηκαν διάφορα ονόματα, όπως του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου, του Προέδρου της ΕΠΣ Κοζάνης Νικολάου Σάββα και τελευταία του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρου Ψαρόπουλου, ενώ συχνά – πυκνά γίνεται λόγος και για υποψήφιο εκτός των ΕΠΣ, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της χρυσής εποχής, όταν η χώρα μας κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Μια λύση όμως που όπως ακούγεται δεν πολυαρέσει στους περισσότερους προέδρους των 53 ΕΠΣ της χώρας μας.

Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα, από όλη την συζήτηση που γίνεται γύρω από τον υποψήφιο πρόεδρο που θα προτείνει η συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού ή αν προτιμάτε Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφάζου και από την στιγμή που θα τον προτείνει σίγουρα θα εκλεγεί, αποκλείεται ο νυν πρόεδρος της Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος διοίκησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας μας με απόλυτη διαφάνεια. Επί των ημερών του δεν έγινε λόγος για οικονομικά σκάνδαλα και όλοι όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν έντιμο και χαμηλών τόνων παράγοντα, που αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις και αυτό ήταν το αδύνατο του σημείο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της ΕΠΟ.

Η θητεία του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ ναι μεν κύλησε δίχως σκάνδαλα και προκλητικές αποφάσεις, από την άλλη όμως χαρακτηρίστηκε άχρωμη, άοσμη και άγευστη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος, παρότι οπαδός του Αρη, υπήρξε επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να έχει προαναγγέλει την προώθησή του στην ΕΠΟ πριν ακόμη αλλάξουν οι συσχετισμοί στις Ενώσεις, επί παντοδυναμίας του Ολυμπιακού στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τον Γκιρτζίκη πρόεδρο.

Παρότι λοιπόν ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν επιλογή του Ιβάν Σαββίδη για την προεδρία της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του έχασε τρεις πολύ σημαντικές δίκες στην αθλητική δικαιοσύνη, που υποτίθεται ελέγχεται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και φυσικά τον πρόεδρό της.

Να τις υπενθυμίσουμε:

•Έχασε στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ολυμιακό πριν τρία χρόνια.

• Έχασε στη συνέχεια επίσης στα χαρτιά το παιχνίδι με την ΑΕΚ που διακόπηκε στις καθυστερήσεις και του αφαιρέθηκαν 6 βαθμοί από το τρέχον και 2 από το επόμενο πρωτάθλημα.

• Δύο αποφάσεις που ισοδυναμούσαν με έναν τίτλο.

• Η εφέσεων της ΕΠΟ αρνήθηκε να μπει στην ουσία του θέματος της υποτιθέμενης πολυιδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο ΠΑΟΚ να προσφύγει στο CAS και να δικαιωθεί, από έναν Ιταλό, έναν Γερμανό και έναν Ολλανδό δικαστή.

• Τρεις πολύ σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, που επαναλαμβάνουμε έχασε ο ΠΑΟΚ στην αθλητική δικαιοσύνη, που υποτίθεται ότι ελέγχει τα τελευταία τρία χρόνια μέσω του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής