breaking news Νέο

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για μαζική αποχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για μαζική αποχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την οποία θα διεξαχθούν για πρώτη φορά οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, όμως χιλιάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία ετοιμάζονται για μαζική αποχή από την εν λόγω διαδικασία. Βέβαια, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν δείχνει να πτοείται από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Σε σημείο μάλιστα, στελέχη του να έχουν αναλάβει ακόμα και να «μεταφράσουν» εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να πείσουν ότι υπάρχει ταύτιση και όχι διάσταση αποφάσεων.

Το ΥΠΕΣ με εγκύκλιο του ενημέρωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος "θα δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνονται ηλεκτρονικά. Έως τις 30 Νοεμβρίου, που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αναστέλλεται κάθε εκλογική δραστηριότητα", διευκρινίζοντας ότι τα των εκπαιδευτικών ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, επιμένει ότι δεν αναστέλλει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Στο, δε, πεδίο της μάχης η ένταση κορυφώνεται. Οι Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) προσφεύγουν στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Δικαστήρια για την άρνηση της διοίκησης να αποδεχθεί την απόσυρση των ψηφοδελτίων, η ΟΛΜΕ επιπλέον κηρύσσει απεργία/αποχή για όσους κληθούν να εκτελέσουν καθήκοντα μέλους Εφορευτικής Επιτροπής, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους διοικητικούς να απέχουν και όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη αποχή. Δεν σταματούν, ωστόσο, να ζητούν από την κ. Κεραμέως εκλογές σε ευμενείς υγειονομικές συνθήκες με την δια ζώσης ψήφιση, αλλά μέχρι τότε παράταση της θητείας των νυν αιρετών.

Και ως εκ τούτου αναμένονται να υπάρξουν παραστάσεις διαμαρτυρίας μέχρι και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Εν κατακλείδι, το θέμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονικό τρόπο κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα στο ΥΠΕΣ και τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ένα μέτωπο, το οποίο, βέβαια, διαφάνηκε από πολύ νωρίς, όταν καθηγητές και δάσκαλοι ήταν σφόδρα αντίθετοι σ' ένα τέτοιο ζήτημα, με τις κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προβεί προγενέστερα.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής