breaking news Νέο

Δεν συμφωνούν οι παίκτες με την διακοπή του πρωταθλήματος

  • Δεν συμφωνούν οι παίκτες με την διακοπή του πρωταθλήματος
  • Δεν συμφωνούν οι παίκτες με την διακοπή του πρωταθλήματος

Αλήθεια, τι να πει κανείς μ’ αυτό που συμβαίνει φέτος με το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Ανδρών, στο οποίο παίρνει μέρος - όπως είναι γνωστό - και ο Φίλιππος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται και η χώρα μας να μπαίνει σ’ ένα νέο “Lockdown”, ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός δέχεται “χτυπήματα” χωρίς να υπάρχει λύση στο προσκήνιο. Ειδικότερα, σ’ ενα πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 στο μπάσκετ, οι αθλητές του βιώνουν έναν δύσκολο καιρό, πλην όμως δεν παύουν να έχουν την άποψη τους, σχετικά με την διακοπή των πρωταθλημάτων.

“Δεν συμφωνώ με την διακοπή, καθώς θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα, έτσι ώστε να συνεχισθεί το πρωτάθλημα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των αθλητών” αναφέρει ο Νίκος Τσιακμάς (φωτό) του Απόλλωνα Πατρών σε έρευνα του Basketblog γύρω από αυτό το ζήτημα.

“Δεν συμφωνώ να κλείνεις τον αθλητισμό και να αφήνεις σχολεία, μετρό, λεωφορεία ανοιχτά. Στα λεωφορεία και στο μετρό δηλαδή που είναι λες και παίζουν μακριά γαϊδούρα ή στο σχολείο που είναι τα παιδάκια κλεισμένα στο σχολείο που επτά ώρες σε τέσσερις τοίχους δεν κολλάει και ο ιός θα διαλέξει την ώρα που κάνουμε προπόνηση. Ημίμετρα της συμφοράς. Αν ήθελαν να το διακόψουν, ας ας άφηναν να κάνουμε προπόνηση τουλάχιστον. Δεν πατάς κουμπί στον αθλητισμό για να είσαι όπως ήσουν” επισημαίνει ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (φωτό) από την Δάφνη Δαφνίου. Από την πλευρά του, ο Ορφέας Στασινός του ΓΣ Αμμαρουσίου για το αν συμφωνεί με την διακοπή, τονίζει: “Πιστεύω ότι ο τρόπος που λειτούργησαν μέχρι τώρα τα πρωταθλήματα στην περίοδο αυτή υπήρξε αποτελεσματικός μέχρι ένα σημείο και μπορούσε να συνεχιστεί. Οι αθλητές με την ατομική τους ευθύνη είχαν περιορίσει τις επαφές τους, για να μη φέρουν σε κίνδυνο τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους τους. Αφού όμως δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για τους εβδομαδιαίους ελέγχους τότε με την άνοδο των κρουσμάτων η διακοπή ήταν αναπόφευκτη”.

Ο ίδιος ακομα, ερωτώμενος για το πως θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας, σημειώνει: “Με την πιθανή παύση όμως των πληρωμών πολλοί αθλητές θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδιαίτερα εκείνοι που δεν έχουν κάποιο επιπλέον εισόδημα και στηρίζονται σ’ αυτό”.

 

Χρ. Μπλατσιώτης: “Υπομονή και μόνο

υπομονή μπορούμε να κάνουμε”

Εκδηλος και ο προβληματισμός στον Φίλιππο για την κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι στις τάξεις του, με τον Χρήστο Μπλατσιώτη (φωτο), μη μπορώντας να κάνει κι αλλιώς, να συστήνει: “Υπομονή και μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε”.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο τεχνικός καθοδηγητής των “ερυθρολεύκων” της Βέροιας, “ο κάθε παίκτης εχει πάρει ατομικό πρόγραμμα και σύμφωνα μ’ αυτό, να υποβάλλει τον εαυτό του σε τρέξιμο, όπως και σε ενδυνάμωση με όργανα Γυμναστικής που έχει στο σπιτι του”.

Ακόμα, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Φίλιππο, που τις προηγούμενες εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Τα, δε, τρια τελευταία κρούσματα που διαγνώσθηκαν σε παίκτες, είναι ότι οι αθλητές αυτοί είναι καλά στην υγεία τους, παραμένουν στα σπιτια τους και προπονούνται μέσα σ’ αυτά!

 

Μία νίκη και μετά... of

Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο Φίλιππος με την διεξαγωγή 5 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Α2 εχει αγωνισθεί μόνο στον αγώνα της πρεμιέρας με αντιπαλο τον Κοροϊβο Αμαλιάδας εντός έδρας, επί του οποίου πέτυχε μία περηφανή νίκη με το εμφατκό 79-54 και έκτοτε δεν έχει αγωνισθεί, μετρώντας τεσσερις αναβολές αγώνων του στη σειρά!!

 

Του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σακέας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής