breaking news Νέο

Τι καθεστώς θα επικρατεί σε ιερούς ναούς και χώρους λατρείας εν μέσω λοκντάουν

Τι καθεστώς θα επικρατεί σε ιερούς ναούς και χώρους λατρείας εν μέσω λοκντάουν

Αν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε την Πέμπτη τα εξειδικευμένα μέτρα και τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν να κάνουν με το νέο λοκντάουν στη χώρα, που τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο τα ξημερώματα, εν τούτοις δεν έκανε αναφορά για το καθεστώς που θα επικρατεί στους ιερούς ναούς και τους χώρους λατρείας, δημιουργώντας έτσι μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά.

Τα οποία και μετέφεραν πιστοί στην εφημερίδα μας, αλλά και ιερείς, σε μια προσπάθεια να γνωρίζουν το τι μέτρα θα ισχύσουν στους ιερούς ναούς. «Θέλουμε να ξέρουμε ποιά είναι τα μέτρα που θα επικρατούν στους ιερούς ναούς μας και σε άλλους λατρευτικούς χώρους, ενθυμούμενοι βέβαια όλα αυτά που βιώσαμε την άνοιξη και δη το Πάσχα», ανέφεραν.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι κατά την περίοδο της προηγούμενης καθολικής απαγόρευσης την περασμένη άνοιξη, καθώς επίσης και στις έως τώρα γκρι περιοχές οι θείες λειτουργίες και οι ακολουθίες στους ιερούς ναούς τελούνταν χωρίς τη συμμετοχή πιστών, ενώ ακόμα και στις κηδείες επιτρέπονταν - όπως βέβαια ισχύει και τώρα σαν μέτρο - μόνο οι συγγενείς και χωρίς να ξεπερνούν τα εννέα άτομα.

Πάντως, πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», έχει προκαλέσει αρκετή ανησυχία στους κόλπους της εκκλησίας, ενώ, μάλιστα, ορισμένοι ιεράρχες φροντίζουν να διαρρεύσει πως δεν θα δεχθούν να είναι κλειστοί οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως συνέβη το Πάσχα.

Γεγονός, όμως, είναι ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ξεκίνησε να συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης, έχει συζητήσει σχολαστικά τις θέσεις και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς και την προστασία των πολιτών, οπότε και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής