breaking news Νέο

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας : Εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας : Εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης

Με το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας η χώρα μπήκε σε καθεστώς καθολικής απαγόρευσης. Το ''θωρακισμένο''(!!!) δημόσιο σύστημα Υγείας κινδυνεύει να καταρρεύσει, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης γι' αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες και εγκληματικές, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τον πολύτιμο χρόνο που της έδωσε ο λαός με την υπεύθυνη και γενναία στάση του το προηγούμενο διάστημα και δεν πήρε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατέψει την υγεία του. Το μόνο που έκανε, μονότονα και προκλητικά, ήταν να ενοχοποιεί τους πολίτες -και κυρίως τη νεολαία- επικαλούμενη την ''ατομική ευθύνη''. Προστάτεψε, όμως, με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου (στον τουρισμό, τις μεταφορές κλπ).

Αξιοποίησε δε την πανδημία, για να περάσει νέα αντιδραστικά μέτρα, τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν και πάλι την κρίση οι εργαζόμενοι: 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, και ένα σωρό αντιλαϊκά τερατουργήματα που ο λαός με τους αγώνες του θα καταργήσει στην πράξη.

Η Δημοτική Αρχή, αντί να ταυτίζεται σε όλα με την Κυβέρνηση, έχει χρέος να σταθεί στο πλευρό των δημοτών που υποφέρουν και μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τους φορείς του να απαιτήσει:

  1. Άμεσα, μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την Παιδεία (μαθητές – εκπαιδευτικούς), τα εργοστάσια κλπ.
  2. Ουσιαστικούς ελέγχους στους τόπους δουλειάς, για να επιβληθούν τα απαραίτητα μέσα και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  3. Μείωση μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Έτσι, θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και θα προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν, άμεσα, περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  4. Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. (Σε πάρα πολλά σχολεία οι καθαρίστριες είναι με τρίωρες συμβάσεις και ωράριο εργασίας 13.30 – 16.30!!!)
  5. Διασφάλιση της ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης στην εξ αποστάσεως διδασκαλία όλων των μαθητών.
  6. Αύξηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για να αποφεύγεται η συμφόρηση και ο συνωστισμός των επιβατών (ειδικά των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές).
  7. Μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται και από την πανδημία και από τις μνημονιακές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).
  8. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε όλες τις δομές δημόσιας Υγείας και μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών. Να ξανανοίξουν αμέσως όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταργώντας περίπου 10.000 κλίνες. Για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας σύστημα της μιας νόσου.
  9. Δημιουργία των απαραίτητων ΜΕΘ με το ανάλογο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό.
  10. Επίταξη (και όχι χρυσοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών!!!) του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό.

 

Νάουσα, 9 Νοέμβρη 2020

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής