breaking news Νέο

Εκτός πάγκων των λαϊκών αγορών μένουν τα βιομηχανικά είδη

Εκτός πάγκων των λαϊκών αγορών μένουν τα βιομηχανικά είδη

Την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση βιομηχανικών ειδών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα σε έναν κλάδο που προσπαθεί να επιβιώσει.

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της και να επαναφέρει το συντομότερο τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές.

«Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς να συζητήσει με τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, η κυβέρνηση αποφάσισε να διαλύσει στην κυριολεξία ένα κλάδο» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αυξημένα είναι τα μέτρα, που λαμβάνουν, οι πωλητές λαϊκών αγορών και για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης σημειώνει τα εξής:

*Οι πωλητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα όπως πρέπει. Δηλαδή να καλύπτει το στόμα και την μύτη.

*Επίσης θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.

*Ακόμη, μετά την επιβολή του μέτρου της μειωμένης προσέλευσης είναι γνωστό, ότι στις λαϊκές αγορές προσέρχεται πλέον το 50% των πωλητών. Όπως είναι φυσιολογικό, αφού υπάρχουν λιγότεροι πάγκοι, στοιχείο που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα.

*Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, κάθε πωλητής, πρέπει να εξυπηρετεί ταυτόχρονα μέχρι τρεις καταναλωτές, που βρίσκονται στον πάγκο του. Και μόλις τελειώνει ο ένας την αγορά του να προχωράει στον επόμενο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής