breaking news Νέο

ΠΟΕΔΗΝ: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας – Γεμάτες οι ΜΕΘ

 ΠΟΕΔΗΝ: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ από τις 137 ΜΕΘ Covid οι 124 είναι κατειλλημμένες.

Στενάζουν οι ΜΕΘ κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές της ΠΟΕΔΗΝ.

Ενδεικτικά στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν μόνο 13 κενές ΜΕΘ για κορωνοϊό από σύνολο 137 που υπάρχουν, με την κατάσταση να είναι ασφυκτική.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Λάρισα δείχνει να είναι εκτός ελέγχου, καθώς, όπως σημειώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, «ανοίγουν νέες κλινικές και ΜΕΘ και γεμίζουν εν ριπή οφθαλμού».

«Γενικές ΜΕΘ, ΜΑΘ, καρδιοχειρουργικές μονάδες ακόμη και δωμάτια κλινικών μετατρέπονται σε ΜΕΘ κορωνοϊού και γεμίζουν αμέσως», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει και τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές.

«Ολόκληρα Νοσοκομεία, όπως ο Άγιος Παύλος, μετέφεραν τους ασθενείς και κλινικές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και μετατρέπονται σε νοσοκομεία κορωνοϊού. Αλλά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να μεταφέρουν κλινικές σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι λάθος που δεν αξιοποιούνται τα νοσοκομεία που έκλεισαν όπως το λοιμωδών, το Παναγία και το παλιό 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο για ελαφριά περιστατικά κορωνοϊού και διαλύεται η λειτουργία των γενικών νοσοκομείων με κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας από άλλες παθήσεις. Νοσοκομεία συμπτύσουν κλινικές ή τις μεταφέρουν σε άλλα νοσοκομεία για να δημιουργήσουν χώρο για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ επ'αυτού.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ κρούει το καμπανάκι για τα πολλά κρούσματα ανάμεσα σε υγειονομικούς, καθώς όπως τονίζει ο «κορωνοϊός τους θερίζει».

«Χίλιοι και πλέον εργαζόμενοι λείπουν με αναρρωτική άδεια επειδή νοσούν (πάνω από 700) και πάνω από 300 λείπουν σε καραντίνα. Ο αριθμός της καραντίνας θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αλλά με βάσει τις οδηγίες καταργήθηκε και γίνονται τεστ που ξεγελάνε πολλές φορές στην αρχή», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ: 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Λειτουργούν ΜΕΘ covid με μετατροπή γενικών ΜΕΘ, οι οποίες σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ γεμίζουν αμέσως.

ΑΧΕΠΑ. 24 νοσηλευόμενοι στις 25 κλίνες.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 29 νοσηλευόμενοι στις 32 κλίνες.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. 16 νοσηλευόμενοι στις 16 κλίνες και πρόσθεσαν κρεβάτια.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 7 νοσηλευόμενους στις 10 κλίνες. Μετατροπή γενικής ΜΕΘ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή γενική μονάδα στο νοσοκομείο.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 10 νοσηλευόμενοι στις 10 κλίνες.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8 νοσηλευόμενοι στις 8 κλίνες.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. 7 νοσηλευόμενοι στις 8 κλίνες.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ. 4 νοσηλευόμενοι στις 4 κλίνες.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ. 4 νοσηλευόμενοι στις 5 κλίνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. 6 νοσηλευόμενοι στις 6 κλίνες.

ΒΕΡΟΙΑ. 3 νοσηλευόμενοι στις 3 κλίνες.

ΣΕΡΡΕΣ. 6 νοσηλευόμενοι στις 10 κλίνες.

Σύνολο κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού στην Κεντρική Μακεδονία 137

Νοσηλευόμενοι 124

Κενές 13.

«Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική. Στη Δυτική Μακεδονία διατίθενται μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στο Νοσ. Πτολεμαΐδας. Σε περιστατικά κορωνοϊού επιδεινώνεται η υγεία τους ξαφνικά και είναι αδύνατη η δισκομιδή τους. Γι' αυτό τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού θα έπρεπε να διαθέτουν Μεθ για υποστήριξη», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Όσον αφορά στους νοσηλευόμενους ασθενείς σε απλές κλινικές κορωνοϊού η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης με 67 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 

ΑΧΕΠΑ. 120.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 60

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 134

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 21.

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 16

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. 120

ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ 30 αλλά τώρα είναι νοσ. κορωνοϊού.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ 68

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 35

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 11

ΒΕΡΟΙΑ. 34

ΣΕΡΡΕΣ. 100

 

Συνεχiζεται ο εφιάλτης  του κορωνοϊου με 2.384 νέα κρούσματα - 62 στην  Περιφέρεια Ημαθίας

 

Επιπλέον 2384 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στα «κόκκινα» για ακόμη μία ημέρα η Ημαθία με 62 νέα κρούσματα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής