breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας για την απαγόρευση συναθροίσεων, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας για την απαγόρευση συναθροίσεων, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Ως Δικηγορικός Σύλλογος θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε επί του θέματος που προέκυψε με την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων, η οποία πιστεύουμε ότι βρίσκεται εκτός των ορίων του Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Η δημόσια υγεία είναι σίγουρα μείζον έννομο κοινωνικό αγαθό και ασφαλώς χρήζει προστασίας με νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να ψηφίζει η Βουλή. Είναι αδιανόητο όμως, η χώρα να κυβερνάται διαρκώς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με Αστυνομικές διατάξεις.  

θεωρούμε ότι στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα, η κοινωνία, η κάθε οικογένεια και κάθε ένας από εμάς με την πανδημία και τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα, όλοι ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ζήτημα που προκύπτει, χωρίς υπερβολές και χωρίς την επιβολή ακραίων μέτρων που μόνο διχόνοια ενσπείρουν στους πολίτες.

Γι’ αυτό στη προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν όχι η επιβολή ακραίων απαγορεύσεων αλλά αντιθέτως η αρωγή της Πολιτείας στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο με συμβολική συμμετοχή, με την απομόνωση όλων των ακραίων στοιχείων και με τη λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για την προστασία της υγείας και της ελευθερίας.

 

Βέροια, 16 Νοέμβρη 2020

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

 

Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΤΣΙΟΥ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής