breaking news Νέο

Τάσος Σιδηρόπουλος : «Να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και τον αγρότη, διαφορετικά θα έχουμε διατροφικό πρόβλημα»

Τάσος Σιδηρόπουλος : «Να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και τον αγρότη, διαφορετικά θα έχουμε διατροφικό πρόβλημα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γεωπόνος Τάσος Σιδηρόπουλος.

Ξεκινώντας τόνισε ότι «τα «μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά και ο αγώνας τότε ήταν ενάντια στο αυταρχικό-χουντικό καθεστώς», αν και εκτίμησε ότι αυτές οι εποχές «έχουν ξεπεραστεί». Σχετικά με τις απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση για το φετινό γιορτασμό σημείωσε ότι το «ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό», «ο χειρισμός της κυβέρνησης πυροδότησε την κατάσταση» και πως «θα έπρεπε να καλέσει ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων, για να βρεθεί λύση», ενώ υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ πάντα είχε υπεύθυνη στάση, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις του» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις, που ανατρέπουν ελευθερίες».

Για τη σημερινή πολιτική του στάση, τόνισε ότι «είμαι στο χώρο που με τίμησε και τον τίμησα, απλώς για ένα διάστημα ήμουν αποστασιοποιημένος», ενώ άσκησε κριτική σε όσους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πήγαν σε άλλους πολιτικούς χώρους «που είχε τιμήσει ο χώρος και αυτό του γύρισαν την πλάτη», ενώ για τη στάση του Μ. Χρυσοχοϊδη τόνισε ότι «μας άφησε εμβρόντητους».

Με αφορμή την επαγγελματική του δράση- ως γεωπόνος αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σε ζητήματα του αγροτικού τομέα. Με έμφαση υποστήριξε την ανάγκη «να στηρίξουμε τον αγρότη, τον πρωτογενή τομέα, διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό διατροφικό πρόβλημα», ασκώντας κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, καλώντας ταυτόχρονα τους φορείς της περιοχής και τους τοπικούς βουλευτές να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε είναι το ζήτημα των εξαγγελιών του αρμόδιου υπουργείου για οικονομικές ενισχύσεις στα κηπευτικά και τα θερμοκήπια σε Κρήτη και Πελοπόννησο, αλλά όχι στην Ημαθία, κάνοντας λόγο «για άνιση και άδικη μεταχείριση των παραγωγών της Ημαθίας, ενώ οι παραγωγοί πήραν τιμές κάτω του κόστους» και πως «ο παραγωγός είναι καταδικασμένος».

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τις μη αποζημιώσεις των αγροτών από τις βροχοπτώσεις, σημειώνοντας ότι «οι αγρότες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ», ενώ γενικά «ο ΕΛΓΑ μοιράζει φιλοδωρήματα».

Στάθηκε στην πορεία του ροδάκινου, ζητώντας «να χαραχτεί άλλη στρατηγική γι’ αυτό». Αναφερόμενος στα γενικότερα ζητήματα του πρωτογενή τομέα σημείωσε ότι η πανδημία και η πτώση του τουρισμού «που τον παρουσίαζαν ως βαριά βιομηχανία», απέδειξε την ανάγκη στροφής σ’ αυτόν. Μάλιστα υπογράμμισε την ανάγκη αντιστροφής της σχέσης εισαγωγών-εξαγωγών αναφορικά με τα αγροτικά προϊόντα, ενώ στάθηκε στην εισαγωγή π.χ της ντομάτας από την Τουρκία, που μάλιστα «χρησιμοποιεί επικίνδυνα φυτοφάρμακα, που έχουν απαγορευτεί και που εισάγουμε χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους».

Αναφέρθηκε ακόμη στο δανεισμό των αγροτών, «που κινδυνεύουν στη συνέχεια οι τράπεζες να τους πάρουν το σπίτι», καθώς και στην ανάγκη ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής