breaking news Νέο

«Μπάχαλο» με το... καλημέρα στη «Γέφυρα»: Τράπεζες τραβάνε όλη τη δόση παρά την κρατική επιδότηση 90%

«Μπάχαλο» με το... καλημέρα στη «Γέφυρα»: Τράπεζες τραβάνε όλη τη δόση παρά την κρατική επιδότηση 90%

Πλήρης ασυνεννοησία και ανεπαρκής συντονισμός από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε  η λειτουργία του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», φαίνεται ότι επικρατεί μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών  Σύμφωνα με καταγγελίες δικαιούχων του προγράμματος που είχαν πάγια εντολή εξόφλησης των δόσεων, οι τράπεζες τράβηξαν από τους λογαριασμούς τους ολόκληρο το ποσό της δόσης και όχι το ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση της επιδόστησης που φτάνει το 90%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ αυτές τις μέρες οι δικαιούχοι έλαβαν μήνυμα από το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ενημερωνόντουσαν ότι ξεκινάει η πληρωμή της κρατικής επιδότησης στο ποσοστό του 90%.

Το μήνυμα ανέφερε :«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της μηνιαίας δόσης [1] για την οφειλή σας με ταυτότητα οφειλής [.......] είναι η [.....]. Το συνολικό ποσό της δόσης είναι [.......], η εγκεκριμένη επιδότηση του Δημοσίου ανέρχεται σε [90,00%] [........€] του συνολικού ποσού της δόσης, επομένως καλείσθε να καταβάλετε το ποσό των [......€].

Οι δικαιούχοι όμως που είχαν πάγιες εντολές βρέθηκαν προ εκπλήξεων. Οι τράπεζες που διατηρούν τα δάνεια τους προχώρησαν σε ολική αυτόματη εξόφληση των δόσεων και «τράβηξαν» ολόκληρα τα ποσά χωρίς να αφαιρούν την κρατική επιδότηση που θα τους αποδοθεί απευθείας από τον κρατικό κορβανά.

Τα μηνύματα των ωφελούμενων που φτάνουν από το πρωί στο Dnews αναφέρουν, ότι οι τράπεζες δεν είχαν ενημερωθεί για την πληρωμή της κρατικής συμμετοχής από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με αποτέλεσμα να πάρουν αυτόματα ολόκληρη την δόση.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με την μη ενημέρωση των πιστωτικών ιδρυμάτων από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των δόσεων φαίνεται πως δεν θα λυθεί άμεσα και οι ωφελούμενοι με πάγιες εντολές θα πρέπει να αναμένουν τον συμψηφισμό της κρατικής επιδότησης σε επόμενες δόσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 160.467. Η επεξεργασία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται η πληρωμή σημαντικού αριθμού επιδοτήσεων προς δικαιούχους πολίτες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής