breaking news Νέο

Κορονοϊός: Με τηλεφωνικό ραντεβού, sms ή online σε 1.018 κέντρα ο δωρεάν εμβολιασμός, όλο το σχέδιο για το εμβόλιο

Κορονοϊός: Με τηλεφωνικό ραντεβού, sms ή online σε 1.018 κέντρα ο δωρεάν εμβολιασμός, όλο το σχέδιο για το εμβόλιο

Το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Με τηλεφωνικό ραντεβού, sms ή online σε 1.018 κέντρα ο δωρεάν εμβολιασμός.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

«Τα εμβόλια θα είναι όλα δωρεάν. Όταν εμβολιάζεται ένας πολίτης, έχει ανοσία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,2 δισ. δόσεις για όλες τις χώρες. Θα δοθούν την ιδια ημερομηνία, ανάλογα με τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή.Η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με έξι εταιρείες. Με τις τέσσερις έχει υπογράψει.Πώς θα φτάσουν σε μας. Από τα εργοστάσια θα φτάσουν στην Ελλάδα, σε κεντρικές αποθήκες. Από εκεί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μετά στον πληθυσμό. Θα μπορούμε να εμβολιάσουμε 2.117.440 πολίτες το μήνα».

 

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο υπ. Υγείας επεσήμανε πως αυτό θα πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

• SMS

• διαδικτυακά (online)

• τηλεφωνικά κέντρα για να κλείσει κάποιος ραντεβού

 

Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός από τους γιατρούς

«Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα, Κυριακή ρεπό. Υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης χρειάζεται 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Το 30% των εμβολιασμών θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία», ανέφερε ο Β. Κικίλιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής