breaking news Νέο

Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση, το Webex «κράσαρε» και το υπουργείο τα βλέπει... όλα καλά!

  • Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση, το Webex «κράσαρε» και το υπουργείο τα βλέπει... όλα καλά!
  • Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση, το Webex «κράσαρε» και το υπουργείο τα βλέπει... όλα καλά!

Tηλεκπαίδευση τ' εμποδίων και για τους μαθητές του δημοτικού και τα παιδάκια των νηπιαγωγείων. Δυσκολεύονται να συνδεθούν οι δάσκαλοι. Πλήθος οι καταγγελίες γονιών που βρίσκονται σε απόγνωση στα social media.

Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια ξεκίνησε χθες (18.11.2020) αλλά δυστυχώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όπως αναφέρουν αρκετοί γονείς.

Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα  Webex εγκαίρως.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι με μεγάλες δυσκολίες γίνονται τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια. Δεν μπορούν να συνδεθούν οι δάσκαλοι και πολλοί μαθητές. Αρκετοί γονείς κλήθηκαν να αφήσουν στην άκρη την τηλεργασία τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

 

Η ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας

και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε», προσθέτει, τονίζοντας πως «το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει».

 

Κεραμέως: Όλοι μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας

Η υπουργός παιδείας από την πλευρά της τόνισε ότι «Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης», δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας το επιχείρημα  του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η υπουργός υποστήριξε ότι έγινε ένα μεγάλο άλμα για την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο «για ρεκόρ τηλεθέασης που φθάνει στο 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών που παρακολουθούν την εκπαιδευτική τηλεόραση».

Ο Κρίτων Αρσένης που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση υποστήριξε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μαθητών που είναι αποκλεισμένοι για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι «πολλές φτωχές οικογένειες στη Δυτική Αττική δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε υπολογιστή». «Ένα ποσοστό 30% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο».

«Οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται. Ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη», αντέτεινε η Νίκη Κεραμέως.

«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους», διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

 

Πρεμιέρα με 130 χιλιάδες μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία

Το σύνολο των συμμετεχόντων που παρακολουθεί την τηλεκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία ξεπερνάει τους 270 χιλιάδες μαθητές, όπως αποκαλύπτει ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. «Από αυτούς τους μαθητές οι 140 χιλιάδες παρακολουθούν την διαδικασία το πρωί, καθώς βρίσκονται στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, ενώ οι 130 χιλιάδες μπήκαν στο σύστημα τηλεκπαίδευσης χθες καθώς είναι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου».

Η εικόνα που έχει ο κ. Κόπτσης είναι πως όλα ξεκίνησαν ομαλά, παραμένοντας σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. «Είμαστε έτοιμοι και κυρίως σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε πριν από περίπου 10 λεπτά και η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι όλα πηγαίνουν καλά, το μάθημα ξεκίνησε κανονικά για όλος τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Είμαστε στην αρχή αυτής της προσπάθειας. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων και όπου υπάρξει πρόβλημα θα παρέμβουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί όλο αυτό το διάστημα και ελπίζουμε και θέλουμε όλα να πάνε καλά», τονίζει ο κ. Κόπτσης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής