breaking news Νέο

Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου - Δ. Παπαστεργίου για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου - Δ. Παπαστεργίου για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών των δήμων και η βελτίωση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συζητήθηκε επίσης, η συνεργασία του ΥΠΕΣ με την ΚΕΔΕ για την προετοιμασία και την υλοποίηση της μεταρρύθμισης για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, η οποία θα διαχωρίσει αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και του κράτους, και θα ενισχύσει την αυτοδιοίκηση με επιπλέον αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι στη διάρκεια της πανδημίας το υπουργείο παρέχει στήριξη με μια έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους και 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες. Αναφέρθηκε ακόμη, στις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν τα δάνεια των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τη δυνατότητα να αξιοποιούν το προσωπικό τους από υπηρεσίες που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας, σε κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναφερόμενος στο «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η πρώτη φάση των αιτήσεων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, έχουν ήδη ενταχθεί έργα 1,3 δισ. ευρώ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα φάση.

«Από τη μια πρέπει να μείνουμε όρθιοι, ισχυροί και ζωντανοί από την κρίση της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια, πρέπει η οικονομία να είναι σε θέση να λειτουργήσει και τα έργα να πραγματοποιηθούν για το καλό των πολιτών. Είμαστε σε κοινή δράση και κοινή πορεία πώς όλη αυτή η δραστηριότητα θα οργανωθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πανδημία βρίσκει την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών ενωμένους, έτσι ώστε από κοινού να λύσουμε προβλήματα, τα οποία οι συνάδελφοι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν. Σε καμία περίπτωση όμως η πανδημία δεν θα πάει πίσω τον υπόλοιπο αναπτυξιακό σχεδιασμό».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής