breaking news Νέο

Πάνω από 3.000 και χθες τα νέα κρούσματα COVID-19 - Πέθαναν 59 ασθενείς - Στα «κόκκινα» και πάλι η Ημαθία με 109 νέες μολύνσεις

Πάνω από 3.000 και χθες τα νέα κρούσματα COVID-19 - Πέθαναν 59 ασθενείς - Στα «κόκκινα» και πάλι η Ημαθία με 109 νέες μολύνσεις

Σε 3.227  ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Στο ίδιο διάστημα, από τις 15:00 της Τετάρτης μέχρι και χθες ίδια ώρα, πέθαναν ακόμη 59 ασθενείς, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την πανδημία να ανέρχεται πλέον σε 1.347.

Επίσης, 499 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Από αυτούς οι 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από την άλλη, 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται ξανά στην κορυφή με 774 κρούσματα και ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής με 646. Πάνω από 100 κρούσματα καταγράφονται στις Π.Ε. Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Ημαθίας, Λάρισας και Σερρών.

 

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Β. Ελλάδα:  Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή -  Αυστηρότεροι έλεγχοι για μετακινήσεις

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την χθεσινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοινώνοντας ότι ενισχύονται οι δυνάμεις των μηχανισμών ελέγχου στη Βόρεια Ελλάδα και απευθύνοντας νέα έκκληση στους πολίτες. Από σήμερα στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Αναλυτικά:

Αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από σήμερα, στις 06.00 το πρωί:

Κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.

Αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Πέτσας. Γι αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής