breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας

     Πολλά μέλη μας, και όχι μόνο, μας παραπονούνται ότι πήραν λιγότερα αναδρομικά. Άλλοι μας ζητούν να τους βρούμε, εάν αυτά που πήραν, είναι αυτά που έπρεπε να πάρουν. Αυτό είναι αδύνατο να το βρούμε, διότι είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

     Δικαιούνται αναδρομικά όσοι έπαιρναν  σύνταξη από 11 Ιουνίου 2015 έως 12 Μαΐου 2016 δηλαδή ένδεκα (11) μήνες.

     Από βεβαίωση αποδοχών κάποιου μήνα βλέπουμε ποια ήταν η μηνιαία μείωση με το Ν.4093/2012 και εφαρμόζουμε τον τύπο (ποσό μείωσης επί ένδεκα) μείον 6% για υγειονομική περίθαλψη και βρίσκουμε το ποσό που πρέπει να πάρουμε. Εάν δεν συμφωνούμε υποβάλλουμε αίτηση θεραπείας σύμφωνα με το υπόδειγμα που θα σας κοινοποιήσουμε σύντομα.

     Πολλοί συνταξιούχοι που δεν είναι μέλη του Συνδέσμου, μας επισκέπτονταν στο Γραφείο, όταν ήμασταν ανοιχτοί και τώρα μας παίρνουν τηλέφωνο για να τους επιλύσουμε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα τους παρακαλέσουμε, εάν θέλουν να έχουν πλήρη ενημέρωση να γίνουν μέλη του Συνδέσμου. Η συνδρομή είναι ανάξια λόγου (πέντε (5) ευρώ το χρόνο). Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε δύσκολη θέση και να μη δίνουμε απαντήσεις σ’ αυτούς που δεν είναι μέλη μας.

     Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι από 19-11-2020 και μετά τις 6:00μ.μ. τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους (κληρονομικό δικαίωμα) των δικαιούχων αναδρομικών συντάξεων που δεν βρίσκονται εν ζωή.

     Η διαδικασία θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά και τα τρία (3) δικαιολογητικά που απαιτούνται θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του e -ΕΦΚΑ  είναι: gd.sintaxeondt@efka.gov.gr

 

                                                                             Για το Δ.Σ.

                                                                          Ο Πρόεδρος

                                                                 ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής