breaking news Νέο

Δεν υπάρχει φαντασία στην εξουσία;

Δεν υπάρχει φαντασία στην εξουσία;

Βλέποντας την εικόνα με τα παιδιά στο καφενείο ενός χωριού, να προσπαθούν να ακούσουν τη δασκάλα τους μέσα από κινητό τηλέφωνο, δεν μπορεί παρά να θυμώσει κανείς, με την Ελλάδα του 2020.

Αν ανατρέξουμε στο ίντερνετ, θα δούμε ότι η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε., που παρέχουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εντυπωσιάζουν.

Όπως: - Μοίρασαν σε όλα τα παιδιά λάπτοπ ή τάμπλετ. Δεν τους τα χάρισαν. Παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε σχολείου. Τα «χρέωσαν» και όταν με το καλό τελειώσει η καραντίνα, οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να τα επιστρέψουν στο σχολείο τους και εάν φυσικά έχουν κάνει κάποια ζημιά, θα την επιβαρυνθούν.

- Το κράτος φροντίζει, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτα ελεύθερο WIFI παντού, και όχι να αναγκάζονται οι μαθητές να τρέχουν στο κρεοπωλείο του παππού τους ή όπου αλλού υπάρχει γρήγορο ίντερνετ!

- Τα σχολικά βιβλία όλων των βαθμίδων για όλα τα μαθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού- αλλού, όχι εδώ, μη μπερδεύεστε -, έγιναν e-book. Η τηλεκπαίδευση- σε άλλες χώρες, όχι εδώ - δεν είναι απλά η δασκάλα σε ένα δωμάτιο, να λέει, να λέει, να λέει και ο μαθητής από την άλλη μεριά να ακούει με διακοπές, να χασμουριέται και να κοιτάει συνέχεια το ρολόι του!

- Οι δάσκαλοι και οι μαθητές υποχρεώθηκαν να ανοίξουν λογαριασμούς email στο αντίστοιχο gov, άλλων χωρών φυσικά, ώστε εκεί να ανεβαίνουν οι ασκήσεις, να διατυπώνουν απορίες οι μαθητές, να διορθώνονται οι εργασίες.

Πόσα από τα παραπάνω προετοιμάστηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι - όπου υπήρχε άφθονος χρόνος – και πόσα από τα παραπάνω εφαρμόζονται ; 

Τι είναι αυτό που φταίει και δεν μπορούμε να αντιγράψουμε ορισμένα απλά μέτρα. Σίγουρα όχι μόνο τα χρήματα, τα οποία ξοδεύονται με μεγάλη ευκολία σε άλλα πράγματα.

Δεν υπάρχει φαντασία στην εξουσία, πέρα από τη διεκπεραίωση των βασικών και μόνο;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής