breaking news Νέο

Τσίπρας: Εγκληματικά ανίκανη και ιδεοληπτική η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την πανδημία

Τσίπρας: Εγκληματικά ανίκανη και ιδεοληπτική η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την πανδημία

«H κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη στη συνείδηση των πολιτών και ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν τούτη την ώρα», υποστηρίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό το facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: "Πριν λίγες εβδομάδες μας καθησύχαζαν ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες και ότι το ΕΣΥ ενισχύθηκε καθοριστικά. Και μέσα σε λίγες μέρες το ΕΣΥ καταρρέει. Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;". Ακολούθως παραθέτει διάγραμμα "συμφώνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, που δείχνει ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας".

Ακόμα όμως και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα στο σημερινό δραματικό αδιέξοδο του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ δαπάνης για περαιτέρω εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ. Συνεχίζοντας αναφέρει: "Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοϊού, είναι κάτι χειρότερο: εγκληματικά ιδεοληπτικοί. Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή. Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια. Αυτό εξηγεί άλλωστε και την ολιγωρία της τόσο καιρό να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη. Καθώς και την επιλογή, ακόμη και την καθυστερημένη επίταξη να την δρομολογήσει σε δυο μικρές κλινικές και όχι στο Διαβαλκανικό ή σε άλλες μεγάλες κλινικές. Γιατί εκεί τα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά". Στην ανάρτησή του παραθέτει και το σχετικό σχεδιάγραμμα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής