breaking news Νέο

Χαρδαλιάς: Μόνο Έλληνες ή με άδεια παραμονής μπαίνουν στη χώρα - Πώς θα γίνει άρση του lockdown

Χαρδαλιάς: Μόνο Έλληνες ή με άδεια παραμονής μπαίνουν στη χώρα - Πώς θα γίνει άρση του lockdown

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις στον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσε το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, καθώς, όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της πανδημίας, ιδιαίτερα δε στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η Covid-19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Όπως τόνισε, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια.

 

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής:

1)Από τον Προμαχώνα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Έλληνες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Για τις μεταφορές, η διέλευση επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

2)Από την Κακκαβιά επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες ή με άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι από την Κακκαβιά θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα, στον χώρο που έχουν δηλώσει στο PLF τους.

3)Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.

4)Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.

5)Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή.

Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, το οποίο τα τεστάρεται από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες».

 

Πώς θα γίνει άρση  του lockdown

Στο ζήτημα της άρσης του lockdown κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα είναι καθολική ή ανά περιοχή.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η άρση του lockdown είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους.

"Με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση σταδιακά και με προσεκτικό τρόπο, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί θα ξεκινήσουμε και με βάση τα δεδομένα, τη σταδιακή άρση του lockdown".

Εξήγησε, δε, στη συνέχεια ότι "η πρόθεση είναι προφανώς να πάμε σε μία σταδιακή καθολική" άρση, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια. Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα δεδομένα που θα έχουμε την άλλη εβδομάδα, επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής