breaking news Νέο

Αθηνά Βασιλειάδου : «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»

Αθηνά Βασιλειάδου : «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 «Λόγια σταράτα» και στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ «ΒΕΡΟΙΑ 2017» (αγωνίζεται στην Α1) Αθηνά Βασιλειάδου, την Τρίτη 24/11. (Να σημειώσουμε ότι είναι διεθνής και με πολλές παρουσίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα)

Σ’ αυτήν αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω covid, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που υπάρχει, οι ομαδικές προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν 15-20 Ιανουαρίου, ενώ από το Μάρτιο το πρωτάθλημα. Μέχρι τότε οι αθλήτριες, ακολουθώντας τις προτάσεις προπόνησης του προπονητή τους, ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, κάτι που όμως κρύβει για τη συνέχεια κινδύνους τραυματισμού, «γιατί άλλο πράγμα η ατομική προπόνηση και άλλο στα γήπεδα».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και αθλήτριες σε παρόμοια ομαδικά αγωνίσματα (βόλεϊ, χάντμπολ κ.α), υπογραμμίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η πολιτεία τα αντιμετωπίζει ως ερασιτεχνικά, οι αθλητές τους ουσιαστικά είναι επαγγελματίες». Όσον αφορά το άθλημα και τις αμοιβές-οδοιπορικά των αθλητών-αθλητριών τόνισε ότι υπάρχουν «ομάδες και ομάδες. Χάθηκαν χορηγοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αθλητές /τριες χωρίς να αμείβονται». Σημείωσε παράλληλα ότι «υπήρχε και μείωση 20-50% των οδοιπορικών – μισθών με σύμφωνη γνώμη και των αθλητών». Και κάλεσε την Πολιτεία να σκύψει στα προβλήματά τους.

Τέλος υπογράμμισε με νόημα ότι «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία», ενώ έκανε και ένα γενικότερα κάλεσμα, για να ανέβει το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς», λέγοντας ότι ιδιαίτερα τώρα «χρειάζεται να φροντίζουμε για τους γύρω μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής