breaking news Νέο

Μεγάλες ουρές φορτηγών στα σύνορα, μπλοκάρει η αγορά για εισαγωγές και εξαγωγές

Μεγάλες ουρές φορτηγών στα σύνορα, μπλοκάρει η αγορά για εισαγωγές και εξαγωγές

Ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες οδηγούς στα σύνορα της χώρας, καθώς από προχθές το μεσημέρι υποχρεούται να κάνουν rapid tests για τον κορωνοϊό.

Ο συνοριακός σταθμός στην Κρυσταλλοπηγή είναι κλειστός από τις 20 Νοεμβρίου 2020 για όλα τα οχήματα και θα μείνει μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2020. Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Προμαχώνα, Κακαβιάς, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμενίου, Κήπων και Εξοχής.

Όπως τονίζει ο κ. Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος της Ο.Φ.Α.Ε. (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών), «αποφάσισαν να κάνουν ελέγχους σε όλους τους οδηγούς που θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να έρθουν Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές βαρέων οχημάτων και φορτηγών, που έφταναν στο τελωνείο του Προμαχώνα έως και 7 χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε ακόμη και τις 4 ώρες. Αν συνεχιστεί αυτό θα μπλοκάρει όλη η αγορά. Στο πρώτο lockdown δεν είχε αποφασιστεί αυτό το μέτρο. Πρέπει άμεσα να αποφασίσουν την ελεύθερη διακίνηση των φορτηγών γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχει πρόβλημα τροφοδοσίας η ελληνική αγορά».

Πρόβλημα όμως αναμένεται να δημιουργηθεί και στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πίεση των τιμών παραγωγού, κυρίως για τα νωπά τρόφιμα. Ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, τονίζει ότι «υπάρχει κίνδυνος έλλειψης μεταφορικών μέσων λόγω μη ύπαρξης φορτίων επιστροφής και η ως εκ τούτου επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους. Ενδείξεις άρχισαν ήδη να εμφανίζονται αλλά καθυστερήσεις λόγω ελέγχων στα ελληνικά χερσαία σύνορα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής