breaking news Νέο

Πρόδρομος Δημητριάδης : «Αυξημένη η θετικότητα των test covid το Νοέμβριο στην Ημαθία, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες»

  • Πρόδρομος Δημητριάδης : «Αυξημένη η θετικότητα των test covid το Νοέμβριο στην Ημαθία, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες»
  • Πρόδρομος Δημητριάδης : «Αυξημένη η θετικότητα των test covid το Νοέμβριο στην Ημαθία, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες»

Μέσω τηλεδιασκέψεως πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο γιατρός, συντονιστής των ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, Πρόδρομος Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε για το έργο των τριών κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στην περιφερειακή μας ενότητα, που έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την ανίχνευση και ιχνηλάτη κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Ημαθία αποτελούνται από τρεις νοσηλευτές και έναν οδηγό και έχουν επικουρήσει και σε άλλες περιοχές, όταν υπάρχει αναγκαιότητα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως συνοριακοί σταθμοί κ.α. Όπως είπε, το Νοέμβριο έχουν ληφθεί στην Ημαθία μέχρι στιγμής 2.000 δείγματα, κυρίως από δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, δομές προσφύγων, ηλικιωμένων, ειδικά σχολεία, τα οποία και εξετάζονται με μοριακό έλεγχο PCR , αυθημερόν, από το ΑΠΘ.

Σήμερα Τετάρτη τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο γήπεδο της Νάουσας, όπου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα διενεργούν rapid test με τη μέθοδο του drive trhough, δηλαδή όσοι επιθυμούν να ελεγχθούν, θα προσέρχονται με το όχημά τους, δίνοντας το ΑΜΚΑ και το κινητό τους τηλέφωνο. Οι πολίτες θα παραμένουν στο όχημά τους και σε 10 λεπτά, αφού ελεγχθεί το δείγμα τους, αν είναι θετικό, θα λαμβάνεται δείγμα για test μοριακού ελέγχου PCR. H ίδια διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και στη Βέροια, στο ΔΑΚ του Μακροχωρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι, ενώ, αν υπάρχουν και άλλοι, που θα θελήσουν να δώσουν δείγμα, η διαδικασία θα επαναληφθεί. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και στην Αλεξάνδρεια.

Αναφορικά με τη θετικότητα των 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν το Νοέμβριο στην Ημαθία από την υπηρεσία του, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να κοινοποιήσει επακριβώς αποτελέσματα, επειδή αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στη διοίκηση του ΕΟΔΥ, λέγοντας όμως ότι υπάρχει αύξηση των θετικών δειγμάτων, σε σχέση με τους επόμενους μήνες.

Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού είπε ότι θα δημιουργηθεί σε κάθε πόλη ένα εμβολιαστικό κέντρο, με πρώτους εμβολιαζόμενους το υγειονομικό προσωπικό, τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους άνω των 65 και μετά το γενικό πληθυσμό. Χαρακτήρισε ως «εμβόλιο» τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και των άλλων υγειονομικών μέτρων, μέχρι να υπάρξει ανοσία με τον εμβολιασμό.


κινητή μονάδα ΕΟΔΥ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής