breaking news Νέο

Παύλος Δερμιτζάκης: «Πως θα κάνεις Εθνική, όταν δεν προσέχεις την πηγή;»

Παύλος Δερμιτζάκης: «Πως θα κάνεις Εθνική, όταν δεν προσέχεις την πηγή;»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι φιλοξενήθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη σημερινή του ομάδα την ΒΕΡΟΙΑ.

Για την ΒΕΡΟΙΑ και το πρωτάθλημα γενικότερα της Football League στο οποίο συμμετέχει ο Καβαλιώτης προπονητής ανέφερε: «Είμαστε σε αναστολή λειτουργίας. Όλοι μας κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το επάγγελμα. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν αγωνίζεται. Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών θα επηρεάσει αρνητικά και μη αναστρέψιμα τις οικογένειες που τρέφονται από αυτές τις ομάδες. Είμαστε στον 8ο μήνα και πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμη μισθό στο σπίτι τους!!

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί: «Συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα που έχουν παρθεί και φαντάζομαι το κάνουν για το δικό μας καλό. Εγώ, προσωπικά, επειδή είμαι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν ξεχνάω και τα λάθη που κάναμε εμείς. Η λειτουργία των αρμοδίων οργάνων, το κράτος με την ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση, αλλά και του συνεταιρισμού που έδωσε την άδεια σε ομάδα να κάνει ενστάσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος και από τον Σεπτέμβριο που αρχικά ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του, να πάρει στις 8 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να μεσολαβήσει το εθνικό Lockdown και να μην ξεκινήσει ποτέ».

Και συνέχισε: Όλοι υποστηρίζουν ότι η Εθνική δεν πάει καλά, ακόμα και η Ελπίδων δεν έχει την καλή εικόνα που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Εθνική δεν υπάρχει φορ ή αν προτιμάτε υπάρχουν λίγα παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτόν το ρόλο. Πως όμως θα δημιουργηθούν Εθνικές ομάδες αν δεν προσέξουμε την πηγή, που είναι οι μικρές κατηγορίες; Εκεί από όπου οι μεγάλες ομάδες αντλούν ποδοσφαιριστές; Δυστυχώς, η ΕΠΟ και οι μεγάλες ομάδες δεν ασκούν την πίεση που πρέπει ώστε να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα των μικρότερων από την Super League κατηγοριών. Για το δικό τους συμφέρον. Είναι ένα πρόβλημα που θα επηρεάσει όλο το ποδόσφαιρο σε μεγάλο βαθμό στο εγγύς μέλλον».

Για τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έχει περάσει σαν ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής για την παρουσία του Γκαρσία στον πάγκο του: «Ο Γκαρσία μαθαίνει το υλικό που έχει στα χέρια του και προσπαθεί να το διαχειριστεί με όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο για την ομάδα τρόπο. Κάνει γρήγορες αλλαγές και πιστεύω ότι θα προχωρήσει και σε αλλαγές προσώπων. Αλλάζει το σχηματισμό, δίνει πλάτος στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ χάνει ημίχρονα, το βλέπουν όλοι αυτό και προβληματίζει. Το ξέρει και ο Γκαρσία. Αλλάζει πρόσωπα και σχηματισμούς και στο τέλος έρχεται και το αποτέλεσμα».

Για το αν αποτελεί σύμπτωση το ότι σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε με τον Γκαρσία στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε στα τελευταία λεπτά να γυρίσει το αποτέλεσμα: «Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αρνούνται να χάσουν. Αυτό νομίζω είναι σφραγίδα του προπονητή. Είναι ένα άτομο που ξέρει τις απαιτήσεις της ομάδας, έχει το DNA του συλλόγου, είναι αγαπητός στον κόσμο και θα πρέπει να έχει την ανάλογη στήριξη και στα δύσκολα που πιθανόν να έρθουν ώστε να βγάλει τις δυνατότητες που έχει».

Για την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό και που δεν είναι ανάλογη με τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει ο Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Την μπάλα που ξέρει, λίγοι την ξέρουν στον ΠΑΟΚ. Δείχνει να τα έχει παρατήσει. Εφόσον είναι στο ρόστερ όμως πρέπει να ασχοληθούν μαζί του και να προσπαθήσουν να βρουν κίνητρο να του δώσουν για να επιστρέψει στο 100%. Οφείλουν να το κάνουν για το καλό της ομάδας όλοι όσοι βρίσκονται στο αγωνιστικό κομμάτι του Συλλόγου μαζί με τον Γκαρσία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής