breaking news Νέο

Εκπαιδευτικός Όμιλος Βέροιας : Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις!

Εκπαιδευτικός Όμιλος Βέροιας : Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό, επιμένοντας στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι τώρα καταφεύγει στο κλείσιμό τους καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Αντί λοιπόν να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα  την πανδημία και με το δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν περίτρανα οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις “καθ άπασαν την επικράτεια”. Μόνον έτσι ερμηνεύεται γιατί οι υποδειγματικές διαδηλώσεις σε μέτρα προστασίας  (αποστάσεις και μάσκες) των σωματείων και φοιτητικών συλλόγων,  μετατράπηκαν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης σε εστίες συνωστισμού στον δρόμο και κρατητήρια.  Όταν εξαπέλυσε άγρια αστυνομική βία, προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων  την επιβολή εξοντωτικών προστίμων όσο και ποινικοποίησης αγωνιστών, με μοναδικό στόχο να καταστείλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Τα αυταρχικά όμως σχέδιά της και οι απαγορεύσεις έσπασαν στην πράξη καθώς συνάντησαν την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Την ίδια ώρα, με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση” η κυβέρνηση επελαύνει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις ενός αιώνα αγώνων των εργαζομένων. Χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. Η κυβέρνηση νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

Τα σχέδια κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου να μείνουν στα χαρτιά! Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για τις 26 Νοέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε ημέρα μαζικού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά – συνδικαλιστικά – δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ,  πρέπει να κινηθούν  στη βάση της λογικής της συνέχισης των αγώνων του Πολυτεχνείου του ‘ 73 στο τώρα.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καλεί την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη. Να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης!

- Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης!

- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

- Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις – Πραγματικές αυξήσεις!

- Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής