breaking news Νέο

Πώς η Ημαθία από non covid, έγινε ...full covid;

Πώς η Ημαθία από non covid, έγινε ...full covid;

Ημαθία. Διαφημίστηκε ως non covid περιοχή την περίοδο μετά το πρώτο lockdown. Εκτεταμένες, τότε, οι αναφορές των δημοτικών μας αρχών, που καλούσαν επισκέπτες στην περιφερειακή μας ενότητα. Πώς όμως από μηδενικά κρούσματα του κορωνοϊού, φτάσαμε στη σημερινή, ιδιαίτερα δύσκολη, κατάσταση; Οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας, δίνουν τη δική τους εκδοχή, στο voria.gr

 

«Το θέμα ξεκίνησε, όπως το εισπράττω εγώ, με νεαρά παιδιά, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια κι εδώ δεν προσέχαμε, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και ειδικά την ημέρα της επετείου, όταν υπήρχε πολύς κόσμος έξω. Θεωρώ ότι είμαστε σε μία κατάσταση παρόμοια με τη Θεσσαλονίκη», είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης.

 

«Ίσως μας επηρεάζει η Θεσσαλονίκη, γιατί και κόσμος δικός μας δουλεύει εκεί και κόσμος έρχεται από εκεί, κυρίως εκπαιδευτικοί. Αυτός θεωρώ πως είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως και η γειτνίασή μας με την Πέλλα, που επίσης βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Βέβαια, θα πω ότι όταν η ατομική ευθύνη είναι ψηλά, αυτό δημιουργεί ένα ανάχωμα, μία ανάσχεση στις επιθέσεις του ιού», η απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη.


«Το δεύτερο κύμα μάς παρέσυρε όλους. Από τότε που μας χτύπησε κι εμάς, έχουμε κάνει απολυμάνσεις τρεις φορές και ψεκάζουμε σε όλη την πόλη, σε χώρους που έχει κίνηση, ενώ έχουμε κάνεις τρεις φορές δειγματοληπτικά τεστ στους εργαζόμενους. Είχαμε κρούσματα σε εργαζόμενους και σε έναν αντιδήμαρχο, αλλά ο ΕΟΔΥ μας είπε ότι δεν χρειάζεται ακόμα να μπούμε σε αναστολή, οπότε δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας και προσπαθούμε τα περισσότερα να τα κάνουμε με email και τηλέφωνο. Δουλεύουμε ήδη το e-ΚΕΠ και άμεσα έρχεται και το e-ραντεβού», ανέφερε ο κ. Καρανικόλας, ο οποίος έκανε λόγο επίσης για την έλευση των φοιτητών, πριν το lockdown, αλλά και τη χαλάρωση του κόσμου. «Καμιά φορά πέφτεις και θύμα της επιτυχίας σου», το επιμύθιο του δημάρχου. 

Ελπίζουμε τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα, γιατί ακολουθεί και τρίτο κύμα της πανδημίας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής