breaking news Νέο

Ολοκληρώθηκε ο δειγματικός έλεγχος για COVID 19 στο Δήμο Βέροιας

  • Ολοκληρώθηκε ο δειγματικός έλεγχος για COVID 19 στο Δήμο Βέροιας
  • Ολοκληρώθηκε ο δειγματικός έλεγχος για COVID 19 στο Δήμο Βέροιας
  • Ολοκληρώθηκε ο δειγματικός έλεγχος για COVID 19 στο Δήμο Βέροιας

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η διαδικασία διενέργειας δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών (rapid tests) για την ανίχνευση κορονοϊού που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ και με την τεχνική υποστήριξη της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, της Τροχαίας Βέροιας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020, στο χώρο στάθμευσης του ΕΑΚ Μακροχωρίου με τη μέθοδο drive through,  τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του Δήμου Βέροιας, καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, επέβλεπε τη διαδικασία, ο Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Ρίζος.

Συνολικά ελέγχθηκαν 298 δείγματα εκ των οποίων τα 22 βρέθηκαν θετικά, με το δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται στο 7,38%. Η μαζική προσέλευση των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα διοργάνωσης του δειγματοληπτικού ελέγχου, αναμένοντας να βοηθήσει σημαντικά στην ορθότερη εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου στο Δήμο Βέροιας και στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης σε τοπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διενεργηθεί και δεύτερος έλεγχος την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή πραγματοποίηση της διαδικασίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής