breaking news Νέο

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Η εκδίκηση της...πομόνας!

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας : Η εκδίκηση της...πομόνας!

Οι αναμορφώσεις του δημοτικού προϋπολογισμού, ειδικά αυτή που αφορούσε την.... εξαγωγή και η επανατοποθέτηση των υφιστάμενων υδραντλιών του δήμου, των πομονών άρδευσης δηλαδή, στην περιοχή της Ειρηνούπολης, κυριάρχησαν στη διάρκειας τεσσάρων και πλέον ωρών, τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας. 

 

Είχε προηγηθεί διάρκειας δύο ωρών, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, με κυρίαρχο θέμα, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας φύλλο, τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας στο δήμο, που μετρά μέσα στο Νοέμβριο, 20 νεκρούς!

 

Κινηματογραφική παραγωγή για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, ντοκιμαντέρ, ψηφιακή προβολή της ιστορίας και των μνημείων της στο «Ελλάδα 2021»

Έξι από τις δώδεκα συνολικά προτάσεις που υπέβαλε ο δήμος Νάουσας προς την επιτροπή του «Ελλάδα 2021», ψηφίστηκαν στην 11η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνουν εκδόσεις, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφική παραγωγή για το ολοκαύτωμα της πόλης, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.

 

Στον ΕΟΣ Νάουσας τα 3-5 Πηγάδια, μετά τον τεχνικό έλεγχο του χιονοδρομικού

Στον ΕΟΣ Νάουσας θα περάσει το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, έως ότου βρεθεί επενδυτής,. Το συμβούλιο ψήφισε σχετικό κωδικό για τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου, ώστε να αποκτηθεί η σχετική άδεια νομιμότητας.

 

Εντός Δεκεμβρίου η συζήτηση για τους περιβαλλοντικούς όρους του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκου Κουτσογιάννη, αναφορικά με το ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων, για το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο, που θα εκφράσει γνώμη το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, όπως και τα αντίστοιχα συμβούλια της Βέροιας και της Εορδαίας, ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, τόνισε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση εντός του Δεκεμβρίου. «Η ΠΚΜ ζήτησε την άποψη της τοπικής κοινωνίας για τη χωροθέτηση του αιολικού πάρκου. Μας έχει δοθεί η αναθεωρημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τη γνωστοποιήσαμε και σε φορείς, όπως η Ένωση Ξενοδόχων, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.α,  από τους οποίους θέλουμε την άποψή τους. Θα προχωρήσουμε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα καλέσουμε  και την εταιρεία, να μας πει την άποψή τους. Την ίδια διαδικασία ακολουθούν οι δήμοι Εορδαίας και Βέροιας. Μέσα στο Δεκέμβρη πρέπει να στείλουμε τη δική μας τοποθέτηση για την αναθεωρημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων 

 

12 αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου. Η ουσία στη δωρεάν παραχώρηση στο Νοσοκομείο κρίσιμων ιατρικών εργαλείων, ο τύπος στις...πομόνες!

Τελικά, μετά από...τρεις και πλέον συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  εγκρίθηκε η 12 τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου, στην οποία είχε προστεθεί κωδικός 24.000 ευρώ για την αγορά ιατρικών εργαλείων στο Νοσοκομείο Νάουσας, που ήταν η ουσία της συζήτησης, με τον τύπο στον περίφημο κωδικό, με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξαγωγή και η επανατοποθέτηση των υφιστάμενων υδραντλιών του δήμου για τις πομόνες ποτίσματος στον κάμπο (σ.σ και ο έλεγχός τους αν είναι οι ίδιοι με αυτούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), πέρασε το θέμα με την ψήφο του προέδρου του σώματος, με ψήφους 14 υπέρ (πλειοψηφία συν Τσέλιος) 14 κατά (μείζον μειοψηφία συν Ιωσηφίδου, Δούμου και Σαμαράς) και 3 λευκά από τη ΛΑΣ.   Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουτσογιάννης κατηγόρησε ως απόλυτα εκβιαστικό τον τρόπο που εισήχθη η τροποποίηση, καταψηφίζοντάς την. Για εκβιασμό και από την κυβέρνηση και από το δήμο, αναφορικά με την προμήθεια των ιατρικών εργαλείων, έκανε λόγο ο κ. Λακηνάνος από τη ΛΑΣ, αφού και οι κυβερνήσεις υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, αλλά και οι δήμοι δεν αντιτάχθηκαν στα σχέδια τους. Η κα Ιωσηφίδου είπε ότι δεν κάνει εκδίκηση, αλλά διοίκηση, ενώ ο κ. Τσέλιος τόνισε ότι οι πολίτες της Νάουσας εξέλεξαν τους συμβούλους, για να βοηθούν την όποια δημοτική αρχή, ώστε να φανούν χρήσιμοι στην πόλη. «Η πόλη είναι χαντακωμένη και εμείς διυλίζουμε τον κώνωπα, ενώ καταπίνουμε καμήλες απείρων τόνων», κατέληξε ο κ. Τσέλιος, ψηφίζοντας την τροπολογία. Η αναφορά της κας Ιωσηφίδου ότι η δημοτική αρχή κυνηγάει υπάλληλο και θέλει να τον διώξει από τη δουλειά του, λόγω του ζητήματος των πομονών, εξόργισε τον κ. δήμαρχο. «Με θλίβει απίστευτα να ακούγεται ότι εμείς κυνηγάμε υπαλλήλους του δήμου και απολύουμε κόσμο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει τέτοιες κουβέντες. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο πράγμα στο μυαλό μου. Δεν στοχοποιούμε ανθρώπους. Το πρόβλημα κάποιων είναι οι πομόνες και για αυτό δεν ψηφίζουν. 33 άνθρωποι συμφωνούμε να δώσουμε όσες δυνάμεις έχουμε στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να έρχονται οι αναμορφώσεις, κωδικός, κωδικός. Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός. Δεν πρέπει να κυνηγήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία; Μέχρι 31 Δεκεμβρίου είναι η προθεσμία υποβολής τους και αυτό κάνουν όλοι οι δήμοι», είπε ο κ Καρανικόλας. 

 

Όχι στην υποβάθμιση των οργανικών θέσεων στα δημοτικά σχολεία

Το σώμα, αν και η αρχική εισήγηση ήταν θετική, μετά την τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νάουσας, Σωτήρη Σταμάτη, στάθηκε αντίθετο στην κατάργηση έξι οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών σε σχολεία της πόλης, αλλά και των κοινοτήτων, που έχει αποφασίσει ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Δημήτρης Πυρινός. Ο κ. Σταμάτης στάθηκε πάντως στο μεγάλο πρόβλημα μείωσης των μαθητών στις τάξεις, δείγμα του ότι ο δήμος πάσχει από μια έντονη υπογεννητικότητα, αλλά και μετανάστευση προς το εσωτερικό και το εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, γεγονός που σίγουρα θα αποτυπωθεί στην απογραφή του 2021.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής