breaking news Νέο

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ μέχρι να έρθουν τα εμβόλια

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ μέχρι να έρθουν τα εμβόλια

Σε ανοιχτή συζήτηση συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άρση του lockdown, η οποία όπως τόνισε θα γίνει μόνο μετά τον εμβόλιασμό των πολιτών. Τι είπε για μπαρ εστίαση και λιανεμπόριο.

«Εχουμε κάνει αρκετή δουλειά. Όταν τελειώσει η πανδημία η Ελλάδα θα είναι στους κερδισμένους. Τα καταφέραμε καλά στην πρώτη φάση. Είμαι σίγουρος ότι με τα κατάλληλα μέτρα θα τα καταφέρουμε και στο δεύτερο κύμα«, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Επεσήμανε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και μεταμεσονύχτια διασκέδαση. «Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια»

Επεσήμανε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά  με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

«Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ βρίσκεται εν αναμονή του εμβολίου.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δήλωσε όμως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

«Δεν πρέπει να κάνουν λάθη οι κυβερνήσεις και να ανοίξουν τις οικονομίες τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά στην τηλεδιάσκεψη του συνεδρίου.

Τη συζήτηση συντονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, και συμμετάσχουν ο CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής