breaking news Νέο

Στα χαρακώματα εργαστηριακοί γιατροί - κυβέρνηση για το πλαφόν στα τεστ!

Στα χαρακώματα εργαστηριακοί γιατροί - κυβέρνηση για το πλαφόν στα τεστ!

Αντιδρούν στο πλαφόν τα ιδιωτικά εργαστήρια και σταματούν τα τεστ, δηλώνοντας «ότι δεν μπορούμε με αυτές τις τιμές να συνεχίσουμε, ενώ τα τεστ θα έπρεπε να πληρώνονται από την πολιτεία, αφού έχει εγκριθεί κονδύλι από την Ε.Ε για τα κράτη». Την ώρα, μάλιστα, που η τραγωδία δεν έχει τέλος, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση θέλει να στρέψει τα βλέμματα και τις ευθύνες της αλλού.

Δική της ευθύνη και υποχρέωση θα έπρεπε να είναι τα ΔΩΡΕΑΝ τεστ. Αν μέχρι «χθες» ωθούσε τον κόσμο στα ιδιωτικά εργαστήρια, αρνούμενη να κάνει το καθήκον της , δεν σημαίνει ότι «σήμερα» δικαιούται να επιβάλλει τους δικούς της όρους. Το αν οφείλουν ή όχι να υπακούσουν τα ιδιωτικά εργαστήρια από φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη δεν πρέπει να αφορά κανέναν, ούτε να αποφασίζει και να διατάζει με αντικείμενο την τσέπη του ιδιώτη.

Η ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων, εξάλλου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανισότητα, γιατί  τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί στις δημόσιες μονάδες, είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Ακόμη και στις ΗΠΑ με το πιο ακριβό και το χειρότερο, από άποψη ισότητας σύστημα υγείας, στον καιρό της πανδημίας, τα τεστ καλύπτονται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν η πολιτεία, λοιπόν, θέλει να ξέρει τα πραγματικά κρούσματα στον πληθυσμό , ΔΩΡΕΑΝ τεστ!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής