breaking news Νέο

«Ανένδοτος Αγώνας – Η Ένωση Κέντρου ενώπιον της ρήξης 1961-1963», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ανένδοτος Αγώνας – Η Ένωση Κέντρου ενώπιον της ρήξης 1961-1963», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Μελέτη του Χρήστου Χρηστίδη «Ανένδοτος Αγώνας – Η Ένωση Κέντρου ενώπιον της ρήξης 1961-1963» (Εκδ. «Επίκεντρο», Θεσσαλονίκη 2018), διερευνώνται σε βάθος τα γεγονότα και οι παράμετροι που συγκλόνισαν την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του 1960 και επηρέασαν άμεσα τις τότε πολιτικές εξελίξεις.

Με σπουδές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, και σήμερα Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Χ. Χρηστίδης εντρύφησε στο θέμα του με επιστημονική συνέπεια και πολιτική ψυχραιμία. Ερεύνησε τα υπάρχοντα ελληνικά και ξένα αρχεία, πήρε συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές της εποχής και εξάντλησε σε βάθος την σχετική βιβλιογραφία.

Αντικείμενο της ενδελεχούς έρευνάς του αποτελεί η μελέτη του Ανένδοτου Αγώνα της Ένωσης Κέντρου, ως στρατηγικό εγχείρημα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με στόχο την μεταβολή των πολιτικών συσχετισμών μέσω της αποδυνάμωσης της Κυβέρνησης της ΕΡΕ, αλλά ακόμα και της σφυρηλάτησης της ενότητας του πολιτικού Κέντρου.

Ο Χ. Χρηστίδης, με την Μελέτη του για τον Ανένδοτο Αγώνα στοχεύει να αναδείξει τον όλο στρατηγικό σχεδιασμό, αυτού του πρωτόγνωρου εγχειρήματος για τα ελληνικά δεδομένα, επιχειρώντας μια συνολική ερμηνεία του ως φαινομένου, ενταγμένου στο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της όντως ταραγμένης εποχής.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής